Laser opdrachtOpdracht in aflevering 3

De kandidaten gaan lasergamen in een donkere loods vol oude tuktuks en vrachtwagens. In duo's moeten ze enveloppes geld uit de tuktuks halen en naar een eindstreep brengen zonder uitgeschakeld te worden door scherpschutters en boobytraps.

Tags: Schieten, Snelheid, 's Nachts, Jagen en vluchten, Verzamelen, Geld en Groot gebouw

De kandidaten gaan in de avond naar de containeroverslag van Colombo voor een opdracht bomvol adrenaline. Er kan 3000 euro verdiend worden. In het spelgebied liggen tuktuks met geld, dat naar het eindpunt gebracht moet worden. In de tuktuks ligt ook een lettercode; wie het geld bij z"n eigen code binnenbrengt, verdubbelt de opbrengst. Maar dan moeten ze onderweg niet uitgeschakeld worden.

Carolina en Rik gaan als eerste het veld in. Zij komen erachter dat er niet alleen scherpschutters rondlopen. Er zijn ook overal boobytraps aangebracht. Rik wordt daardoor geraakt en wordt al snel uitgeschakeld. Carolina pakt twee enveloppes en ziet de bussen bij de finish al, maar wordt vlakbij het einde uitgeschakeld.

Daarna gaan Chris en Marlijn. Rik had goed gezien dat de tuktuk met de code van Marlijn in het midden stond. Intussen schakelt Chris vanuit een tuktuk twee of drie scherpschutters uit. Marlijn haalt een enveloppe op die in de tuktuk met letters MOL zit... een bericht voor de mol? Helaas raakt Marlijn een boobytrap en Chris wordt afgeschoten.

Margriet en Martine zijn het derde duo dat in de aanval gaat. Martine denkt Margriet te dekken maar schiet haar binnen tien meter in de rug. Het wordt één grote slapstick maar ook Martine wordt snel geraakt.

Tenslotte gaat Ashoad met Viktor het parcours in. Beiden komen een heel eind maar alleen Viktor haalt het einde en brengt één enveloppe binnen met 100 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden