VakantiekiekjesOpdracht in aflevering 4

De kandidaten gaan in groepjes op zoek naar zeven Nederlandse trekpleisters in Galle. Van elke plaats moet een foto gemaakt worden met bepaalde kandidaten erop; deze kandidaten zijn omschreven op een kaartje bij de locatie. Elke foto die een plek toont met de juiste kandidaten is geld waard.

Tags: Elkaar kennen, Foto's, Quizvragen, Zoeken en Stad

De Nederlands-Hervormde Kerk, het historisch huis, het Utrecht Bastion, het middelpunt, het Clippenberg-bastion, het VOC-wapen en hotel weltevreden. Zeven locaties die herinneren aan het Hollandse koloniale leven in Galle. De kandidaten krijgen drie kwartier om bij al deze plekken een portret te maken van één of meerdere medekandidaten. Daarmee is per portret 250 euro te verdienen.

Chris gaat met Martine en Margriet op stap. Ze maken al gelijk een foto van een gebouw met VoC-teken, zonder te zien dat ze niet zomaar de twee dames hadden moeten fotograferen. De rest loopt met vijf rond, op zoek naar de kerk. Locals wijzen hen de weg.

Het team van Chris ziet bij het historisch huis een bordje met WIDM-informatie. Maar ze zien niet dat er specifieke mensen op de foto moeten: In dit geval spruitje, muis en kukelpapa. Als iedereen nog weet wat ze bij de vragenlijst voor de opnames hadden ingevuld, moet dat wel lukken. Pas nadat de foto is genomen, snappen ze de opdracht...

Carolina, Rik en Ajouad zijn bij de kerk aangekomen. Hier moeten de kandidaten met minder dan twee tatoeages op de foto gezet worden. Carolina heeft er twee, Rik één en Ajouad geen dus de twee mannen gaan op de foto. Maar ze vergeten dat er nog meer kandidaten rondlopen in het dorp.

Viktor zet Marlijn op de foto bij huize weltevreden, zonder het bordje te lezen. Gelukkig legt Chris de opdracht via de portofoon uit, maar Ajouad snapt nog steeds niet dat álle goeie kandidaten op de foto moeten. Marlijn en Viktor rennen terug naar het huis en zetten Viktor nogmaals op de foto, omdat hij inspecteur hondenbelasting was.

Muis (Rik), kukelpapa (Chris) en spruitje (Margriet) worden intussen door Martine op de foto gezet. Bij het VOC-wapen moeten alle Parool-lezers op de foto. En bij het middelpunt degenen met New York als favoriete stad. Helaas weet Viktor niet meer wat hij had ingevuld.

Vanaf het middelpunt vragen Marlijn en Rik de locals waar ze de andere punten kunnen vinden. Er is niet veel tijd meer, maar toch handig om te weten. Ze wachten de laatste minuten op Margriet en Viktor, die te laat aankomen. Het spel zit erop.

Als de groep zes foto"s bij Art heeft ingeleverd, beoordeelt hij ze direct. De Hollandse Kerk (Ajouad, Rik) is fout (te weinig); huize weltevreden (Viktor) is goed; Moon Bastion (Rik, Marlijn, Viktor, Carolina) is fout (een persoon teveel); VOC-wapen (Chris, Ajouad, Martine) is fout maar de versie zonder Chris is goed; het historisch huis (Chris, Rik, Margriet) is goed. Er is 750 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden