SchermenOpdracht in aflevering 1

In een verlaten politiebureau zijn negen rode lijnen verstopt. Met camera's moeten deze gefilmd worden, zodat op de beeldschermen in de control room een doorlopende rode lijn ontstaat.

Tags: Communicatie, Camera's, Zoeken, Verzamelen en Groot gebouw

De groep komt bij een voormalig, verlaten politiebureau met gesprongen ramen en afbladderende verf. Binnen staan elf monitoren. Op de eerste is hun startpunt te zien, op de laatste 2000 euro. Hun taak is om een ononderbroken rode lijn te maken op alle monitoren van start naar geld. Ze krijgen 45 minuten de tijd.

Binnen zien ze dat in de control room camera"s klaar liggen. In het gebouw liggen de rode lijnen verstopt. Door met de camera"s de juiste rode lijnen te filmen, moet het patroon zichtbaar worden. Op een tablet is een foto te zien van de oplossing.

Margriet en Pieter besluiten in de control room te blijven. De anderen gaan in drie groepjes met portofoons op zoek naar de rode lijnen. Martine loopt met Evelien, Ajouad met Marlijn.

Er worden al snel rode lijnen gevonden maar het filmen met de juiste camera in de juiste positie valt nog niet mee. De kabels van sommige camera"s zijn niet lang genoeg, de lijn wordt in de verkeerde houding gefilmd of ze pakken gewoon de verkeerde camera.

Halverwege de opdracht begint het mollen pas echt. Meerdere teams praten door elkaar met de control room. Camera"s worden steeds weer verplaatst en de snoeren komen in de knoop te zitten. Uiteindelijk lukt het dus niet om een ononderbroken rode lijn te maken en dus wordt er niets verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden