Koeriers opdrachtOpdracht in aflevering 5

In een groot meer liggen tientallen Nederlandse plaatsen aangegeven op vlonders met pakketjes. Vanuit het midden coördineert één kandidaat welke pakketjes verplaatst moeten worden. De anderen varen in duo's rond om zijn opdrachten uit te voeren. Belandt het geld uiteindelijk op de goede plek?

Tags: Communicatie, Route, Varen, Boot, Verzamelen en Water

De groep gaat naar een groot meer waarin allerlei plaatsnamen drijven. Samen vormen ze een kaart van Nederland. Art vraagt een accurate vrijwilliger en Chris biedt zich aan. Hij neemt op het midden van het meer plaats op een vlonder en wordt verantwoordelijk voor het ophalen en bezorgen van pakketten door het hele land. De rest gaat in duo"s drie kwartier met bootjes rondvaren. Ze verdienen hooguit 2000 euro als de juiste pakketjes op de juiste plek komen.

Chris begint chaotisch en haalt de "van" en "naar" door de war. Martine vaart met Marlijn, zij moeten vanaf Enschede een pakket vervoeren. Ze vinden drie dozen met dezelfde code dus laden ze die allemaal maar in.

Viktor met Carolina moeten van Amsterdam naar Den Bosch ; Margriet vaart met Rik van Haring naar Achter het Klooster maar zij laten een hele steiger met pakketjes in het water vallen. De stress komt erin maar uiteindelijk, met nog 9 seconden op de klok, worden alle pakketjes bezorgd. Denken ze.

Art maakt de uitslag bekend. De pakketjes met geld hadden bezorgd moeten worden in Geldrop, de naam zegt het al. Drie van de vier pakketjes zijn daar aangekomen dus wordt 1500 euro verdiend. Daarmee komt de pot op 6000 euro te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden