SchaalvergrotingSeizoen 15, aflevering 5

Drie keer achter elkaar hoefde Ajouad dankzij een vrijstelling zijn scherm niet te zien. Tot de vorige executie. De eerste keer direct rood, over en sluiten. Chris was ontroostbaar. De rest van de groep was vooral in shock over de terugkeer van de zwarte vrijstelling. Maar veel tijd om daarvan bij te komen hebben ze niet, want morgen gaat niet één kandidaat maar de hele groep inclusief de mol naar Nederland.

Dag 9 (Weligama)

Aan het ontbijt stelt Rik voor om de pot eens te gaan bekijken. Marlijn telt en ze komen 200 euro tekort. Margriet geeft zonder twijfelen toe dat zij en Martine daarvoor verantwoordelijk zijn. Omdat Rik de discussie heeft aangezwengeld vindt Chris dat hij de nieuwe penningmeester wordt. De groep stemt daarmee in. Dan komt Art hen halen voor twee opdrachten.

Dag 10 (Weligama)

Op deze mooie dag gaat de groep naar het Madugameer voor de derde opdracht. Daarna praten Rik en Martine eens verder over de zwarte joker. Martine maakt hem wijs dat er meerdere zwarte jokers moeten zijn en zij zich aan haar afspraak gehouden heeft. Rik geeft haar braaf een joker.

Dan is het tijd voor de test. De teller staat op 6000 euro, al had dat 23500 kunnen zijn volgens Art. Tijd om te zien wie daar kans op maken. Carolina krijgt een groen scherm; voor Viktor kleurt het helaas rood. Ook zijn avontuur zit erop.

© 2023 Ronald van der Velden