Leugen of waarheidOpdracht in aflevering 5

Op het strand krijgt elke kandidaat twee vragen van Art. Als ze eerlijk vertellen wat ze bij de test hebben ingevuld, wordt de kans vergroot dat ze later in het juiste vak op het strand mogen graven. Onder één van die vakken ligt een waardevolle schat verstopt...

Tags: Quizvragen, Zoeken, Dilemma's en Strand

Onder het zand van Habaraduwa beach ligt iets waardevols begraven. Elke kandidaat krijgt twee vragen. Elk eerlijk antwoord vergroot de kans om iets te vinden. Eerst krijgt elke kandidaat willekeurig twee vakken op het strand toegewezen en hoeft dat niet met de rest te delen.

Carolina (10, 11) is als eerste aan de beurt. De vragen blijken te gaan over wat ieder heeft ingevuld bij de vorige test. Zij beantwoordt één vraag eerlijk maar liegt over haar mol. Van Martine (13, 3) weten we niet precies wat zij deed, omdat ze zelf de eerste vraag niet meer wist.

Margriet (1, 2) pakt het verrassend aan; zij liegt over haar keuze bij een vraag over een opdracht, maar vertelt eerlijk dat ze op Viktor gestemd heeft bij de test. Bij Rik (7, 14) is het niet duidelijk of zijn eerste antwoord juist was.

Chris (12, 9) beantwoordt beide vragen naar waarheid. Marlijn (6, 8) beantwoordt de eerste vraag goed, maar liegt dat ze Chris heeft ingevuld bij de test. Tenslotte mag Viktor (4, 5); zijn keuzes zijn niet helemaal duidelijk.

Voor elk antwoord mag nu in een vak gegraven worden van de bijbehorende kandidaat. De juiste vakjes zijn 1, 4, 6, 7, 9, 10, 12. Martine heeft dus tweemaal gelogen, Chris sprak tweemaal de waarheid en de rest gaf éénmaal een eerlijk antwoord. Ze mogen vijf minuten graven maar vinden niets.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden