Laden en lossenOpdracht in aflevering 2

Drie kandidaten moeten een vrachtwagen vol zware rijstzakken lossen. De anderen gaan in twee groepen een zwaar beladen kar ophalen die uiteindelijk weer in de vrachtwagen terecht moet komen. Als dit alles op tijd lukt, verdienen ze 1500 euro.

Tags: Snelheid, Route, Rijden en Stad

Middenin de wijk Pettah staat een vrachtwagen met goederen die gelost moeten worden om een winkel te bevoorraden. Op twee andere plekken staan twee volgeladen karren die op tijd naar de vrachtwagen moeten komen om de vracht in de wagen te laden zodra die leeg is. Als dat allemaal binnen drie kwartier lukt, verdienen ze 1500 euro.

Martine gaat de wagen uitladen terwijl Chris en Ajouad de zakken rijst van 10kg en 40kg de winkel in brengen. Viktor, Marlijn en Evelien komen intussen bij een kar met bezems en zware zakken. Op de kar ligt een routebeschrijving en de bevolking helpt vriendelijk mee om de weg te vinden.

Rik, Carolina en Margriet hebben een kar met veel lichte voorwerpen bovenop. Hun lading is helaas flink uit evenwicht dus ze besteden veel tijd aan het slim inrichten. Vervolgens blijkt Rik de kar alsnog niet opgetild te krijgen. Het tempo moet er bij hen nog een beetje inkomen.

Ajouad daarentegen is flink aan het rennen. Chris doet het rustiger aan, die heeft allang gezien dat het uitladen makkelijk klaar moet zijn vóórdat de twee karren aankomen. En met veel gesteun en gekreun gaan ook Martine, Carolina en Rik op pad.

Het team van Viktor is goed op pad. Hij krijgt wel flink commentaar van de omstanders, want als man loopt hij achter de kar terwijl Evelien en Marlijn voorop tillen. Rik loopt als kleine man ook voorop en is verbaasd dat de geëmancipeerde Martine hem niet komt helpen, maar zelf vraagt hij geen hulp want hij is benieuwd hoe het zal aflopen.

Uiteindelijk komen beide karren met bezwete kandidaten aan bij de vrachtwagen en wordt alles snel overgeladen. Er zijn nog enkele minuten op de klok over, dus wordt er 1500 euro verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden