ScheepsrechtSeizoen 15, aflevering 2

Pieter trof het trieste lot als eerste naar huis te moeten. Hij kon het zelf amper geloven. De rest ook niet, vooral Viktor was opgelucht. Hij besloot af te zien van een verbond met de mol en zette geen joker in bij de test. Toch overleefde hij op eigen kracht de executie. Marlijn bezweek wel voor de verleiding en weet dus dat de mol een tegenprestatie van haar verlangt. Of, wordt er dubbel spel gespeeld door een van de twee, een web van leugens waarbij de mol wel of geen verbond met zichzelf sluit?

Dag 3, Colombo

Marlijn krijgt post van de mol omdat ze haar joker heeft ingezet. Als tegenprestatie moet ze bij de volgende opdracht 100 euro uit de pot kijken. Viktor krijgt ook post omdat hij zijn joker niet gebruikt heeft; de mol accepteert dat en wenst hem veel wijsheid in het spel.

Vandaag één opdracht in het nationale museum van Sri Lanka. De kans om eindelijk geld te verdienen, en dat lukt de groep! Er moet direct een penningmeester gekozen worden. Omdat Margriet hier met Martine een joker mee kan verdienen, passeert ze de populaire Rik en pakt uitendelijk gewoon het geld uit Arts handen. Wat zou hun tegenprestatie voor de mol zijn?

Dag 4, Colombo

De volgende ochtend bij het ontbijt worden ze gebeld door Art. Voor drie van hen heeft hij een plaats bij een speciale voorstelling gereserveerd; de rest gaat een rit door de stad maken. Caroline, Martine en Marlijn gaan voor de eerste optie.

Na deze opdracht kunnen Chris en Ajoaud even ontladen op een voetbalveldje in de buurt, met een groep kinderen. Maar veel rust krijgen ze niet, want tijdens de lunch komt Art hen persoonlijk ophalen voor een fysiek zware derde opdracht.

Dan is het weer tijd voor test en executie. De drie dames zetten de joker in, die ze in de bioscoop verdiend hadden. Margriet krijgt een uitdaging van de mol; ze mag de joker inzetten die voor haar is klaargelegd, maar dan moet ze 200 euro uit de pot achterlaten onder de laptop. En omdat ze daarmee ook Martine mazzelt, besluit ze daarmee in te stemmen.

Ajouad blijkt de twee vrijstellingen uit de eerste aflevering zelf te hebben gehouden en zet nu de tweede in. Hij bereikt aflevering drie zonder ook maar één keer z"n scherm te zien. Chris, die geen vrijstelling van hem kreeg, overleeft de test ook. Martine en Rik ook, maar Evelien blijkt de kandidaat die Pieter achterna vliegt naar Nederland...

© 2023 Ronald van der Velden