AfleveringenSeizoen 15

 • Lezen en schrijven Aflevering 1

  Sri Lanka, door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als het mooiste eiland van deze omvang ter wereld, ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Dit is het terrein van Wie is de Mol 2015. De ingrediënten: Eén eiland, negen kandidaten en één mol. Ook dit jaar opereert die mol weer ondergronds, maar kiest deze keer ook de aanval waar het kan. De mol laat van zich horen, zet dwaalsporen uit en lokt kandidaten in de val. Die kandidaten proberen door het uitvoeren van opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Die gaat naar de kandidaat die in de laatste aflevering de mol weet te ontmaskeren. De jacht is geopend. Wie is de mol?

 • Scheepsrecht Aflevering 2

  Pieter trof het trieste lot als eerste naar huis te moeten. Hij kon het zelf amper geloven. De rest ook niet, vooral Viktor was opgelucht. Hij besloot af te zien van een verbond met de mol en zette geen joker in bij de test. Toch overleefde hij op eigen kracht de executie. Marlijn bezweek wel voor de verleiding en weet dus dat de mol een tegenprestatie van haar verlangt. Of, wordt er dubbel spel gespeeld door een van de twee, een web van leugens waarbij de mol wel of geen verbond met zichzelf sluit?

 • Verraden Aflevering 3

  Ajouad had bij de vorige executie voor de tweede keer op rij een vrijstelling en gaf hem niet weg aan Chris en leek bang dat dat zijn vriend fataal zou worden. Niet dus. Evelien was de eerste vrouw die naar huis moest. De rest strijdt verder en verruilt het drukke Colombo voor de voormalige Hollandse vestingstad galle. Maar niet voordat de zeven overgebleven kandidaten en de mol in het duister moeten tasten naar geld.

 • Macht Aflevering 4

  Alleen Carolina kreeg bij de vorige test en executie haar scherm te zien. De rest van de groep gunde elkaar een vrijstelling. De musical-actrice was not amused, ook al was haar scherm groen. De mol heeft dus nog steeds zeven kandidaten tegenover zich. Die kandidaten staat deze aflevering een grote verrassing te wachten: de mogelijke terugkeer van een machtig wapen dat alle ingezette jokers en vrijstellingen ongedaan maakt, de zwarte vrijstelling.

 • Schaalvergroting Aflevering 5

  Drie keer achter elkaar hoefde Ajouad dankzij een vrijstelling zijn scherm niet te zien. Tot de vorige executie. De eerste keer direct rood, over en sluiten. Chris was ontroostbaar. De rest van de groep was vooral in shock over de terugkeer van de zwarte vrijstelling. Maar veel tijd om daarvan bij te komen hebben ze niet, want morgen gaat niet één kandidaat maar de hele groep inclusief de mol naar Nederland.

 • Kantelen Aflevering 6

  Na het vertrek van Viktor reizen de zes overblijvers verder naar het zuid-oosten van Sri-Lanka, zoekend naar een nieuw evenwicht in de groep. Carolina verliest in Viktor haar kamergenoot en moet haar heil nu zoeken bij Chris, verse bondgenoten. Rik deelt nog steeds alles met Marlijn, maar is dat vice versa ook zo? Het is een delicate balans, eentje die wreed doorbroken wordt door een nieuw bericht van de mol.

 • Spoorloos Aflevering 7

  Carolina sloeg een aanbod af van de mol, een joker in ruil voor geld, omdat ze met een rein geweten wilde spelen. Het werd meteen haar laatste morele keuze in dit spel: Met opgeheven hoofd ging ze naar huis zei ze. De mol en vier kandidaten reizen verder per trein naar Nuwara Eliya, een bergstadje waar veel herinnert aan oude koloniale tijden en je je even in Groot-Brittannië waant. Met 750 euro minder in de pot dan de groep denkt; penningmeester Rik kocht er met hulp van Marlijn twee jokers voor. Een slimme actie als kandidaat, of een sluwe zet van de mol?

 • Onderaan Aflevering 8

  750 euro betaalde penningmeester Rik bij de vorige executie voor de kans van 2 op 3 dat er niemand naar huis hoefde. Zijn gok pakte goed uit; iedereen door, iedereen blij. Op één persoon na, Martine. In het spel liegt en bedriegt de keurige journaallezer net als iedereen, iets wat hij vooraf in al z'n onkreukbaarheid nooit had kunnen bedenken. Of liegt hij daarover ook, omdat hij vanaf dag één al een plan heeft als mol?

 • Zinloos Aflevering 9

  Tot haar grote ontsteltenis moest Martine bij de vorige executie afscheid nemen, vlak voor de finale en nèt nu de groep geld begint te verdienen. De pot staat inmiddels op 8000 euro en wordt bewaakt door een nieuwe penningmeester, Chris. Nog vier spelers in het spel maar niet lang meer, want vandaag moet alweer een kandidaat afscheid nemen. De overblijvers mogen zich de finalisten noemen van Wie is de Mol 2015.

© 2023 Ronald van der Velden