KantelenSeizoen 15, aflevering 6

Na het vertrek van Viktor reizen de zes overblijvers verder naar het zuid-oosten van Sri-Lanka, zoekend naar een nieuw evenwicht in de groep. Carolina verliest in Viktor haar kamergenoot en moet haar heil nu zoeken bij Chris, verse bondgenoten. Rik deelt nog steeds alles met Marlijn, maar is dat vice versa ook zo? Het is een delicate balans, eentje die wreed doorbroken wordt door een nieuw bericht van de mol.

Dag 10

De kandidaten reizen pas laat op de avond verder naar hun volgende overnachtingsplek nadat Viktor verdween is. In de bus spelen ze "Wie ben ik", een toepasselijk spelletje. Bij hun huisjes zijn krokodillen, apen en slangen. Chris slaapt weer bij Carolina, Rik bij Marlijn en Martine bij Margriet.

Dag 11 (Yala National Park)

Vanuit hun slaapplek reist het zestal naar de haven van Hambantota voor een opdracht met heel veel verschillende autootjes. "s Avonds keren ze weer terug naar de wilde natuur. Die avond daagt de mol de kandidaten weer uit.

Rik ontvangt een briefje: Ze kunnen één joker kopen voor 250 euro of twee jokers voor 750 euro. Het geld moet bij de ontbijttafel achtergelaten worden. Marlijn leest natuurlijk over zijn schouder mee en is er in eerste instantie fel op tegen. Tenzij ze natuurlijk één van de jokers krijgt...

Voor Chris en Carolina is er ook post. Als zij morgen zorgen dat nummer 17 en 32 getrokken worden, verdienen zij allebei een joker bij de test. Alleen hebben ze nog géén idee wat met deze informatie bedoeld wordt...

Dag 12

Bij het ontbijt blijkt dat Rik en Marlijn er toch uitgekomen zijn. Marlijn heeft het geld in haar shirt meegenomen en laat dat onder een placemat achter. Op dat moment zit er nog slechts 5250 euro in de pot.

Bij de test ontvangt Rik zijn twee jokers. Hij zet er één in en bewaart de ander. Marlijn vindt (dus) geen jokers bij de tafel maar snapt dit niet en voelt zich verraden door de mol.

Dan vindt de executie plaats. Art kondigt al aan dat de groep hierna naar een nieuwe locatie zal gaan om af te koelen. Martine gaat dat in ieder geval meemaken, net als Margriet, Marlijn en Chris. Carolina echter niet... zij ziet een rood scherm voor zich verschijnen.

© 2023 Ronald van der Velden