Geld parkerenOpdracht in aflevering 6

Vier kandidaten mogen op een parkeerplaats een hele rij wagentjes gebruiken om een bedrag van vier verschillende cijfers uit te beelden. De twee beste chauffeurs vliegen hier met een helikopter overheen en moeten raden dat het om een bedrag gaat. Doen ze dat, dan wordt het gekozen bedrag verdiend.

Tags: Communicatie, Ontcijferen, Helikopter, Raden en voorspellen, Geld en Strand

Art wacht de groep op in de haven van Hambantota. Er staat een hele rij kleine trucks naast elkaar geparkeerd. Eerst wil Art weten wie de twee slechtste chauffeurs zijn, dus moet iedereen één wagentje achteruit inparkeren. Chris wil graag als laatste aankomen maar Martine komt niet van d"r plek.

Zodra ook zij ingeparkeerd heeft, constateert Art dat Chris en Carolina de snelsten zijn en dus mogen zij het parkeerterrein af, richting een klein vliegveld. De anderen mogen alle wagentjes gebruiken om een bedrag te vormen van hooguit 2000 euro, dat uit de lucht te zien is, en elk cijfer mag maar één keer gebruikt worden.

Als Chris en Carolina, die met een helikopter overvliegen, doorhebben dat het om euro"s gaat en het juiste bedrag noemen, gaat dat bedrag in de pot. De groep gaat voor het getal 1974, want de acht is volgens hen te lastig. Maar pas als ze het overvliegende geluid horen, beseffen ze dat Carolina en Chris in een helikopter zitten.

Omdat het om geld gaat, willen ze er nog een euroteken voor maken. Dat wordt een soort letter E, want ze hebben niet veel auto"s meer. Ze lenen zelfs een extra wagentje van een stel werklui. Bij de tweede keer overvliegen is het getal inmiddels helder voor Chris en Carolina.

Maar de extra auto wordt weer weggereden dus vormt het viertal liggend op het asfalt zelf het laatste streepje. Nu beseffen de vliegers dat het eerste teken belangrijk is, maar wat betekent het!? Uiteindelijk gokken ze dat Edo, een vroegere winnaar, in 1974 geboren is. Het juiste antwoord was zo veel simpeler... er is helaas niets verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden