WatervliegtuigOpdracht in aflevering 3

Zes kandidaten moeten proberen aandacht te trekken op het strand en de naam van een locatie zichtbaar te maken. De andere twee komen in een watervliegtuig langsvliegen, moeten de tekst goed kunnen lezen en kunnen dan geld ophalen op deze eindlocatie.

Tags: Communicatie, Ontcijferen, Zoeken, Vliegen, Vliegtuig en Strand

De kandidaten krijgen een half uur de tijd om voor 50000 Rupee zoveel mogelijk spullen te kopen om aandacht te trekken en een woord te maken: Bentota. Rik en Chris zullen met een vliegtuig overvliegen en moeten dit woord lezen.

Margriet duikt met Marlijn en Ajoaud een winkeltje in dat rollen stof verkoopt. De prijs blijkt rustig per meter berekend te worden, dus de hele rol wordt afgerold. Carolina, Martine en Viktor zoeken intussen andere spullen en komen aanzetten met felgekleurde paraplu"s.

Na het afdingen blijft er nog geld over voor scharen en verf. Tijd om aan de slag te gaan, want Chris en Rik zijn intussen met Art bij een watervliegtuig aangekomen. Ze zullen opstijgen met onbekende bestemming. Als ze onderweg goed opletten, zullen ze de bestemming zien en na landing geld vinden voor de pot. Lachen voor Rik, die hoogtevrees heeft.

De zes gaan naar het strand, waar ze de doeken in repen knippen en er grote letters van maken. Marlijn besteedt intussen veel tijd aan het praten met locals zonder dat er echt iets gebeurt. Ajouad pakt het slimmer aan en zet een groep strandgangers voor hem aan het werk.

Uiteindelijk liggen de letters klaar en heeft Marlijn een groepje kinderen gevonden die met de paraplu"s aandacht zullen trekken. Het vliegtuig komt overvliegen en probleemloos leest Chris de bestemming: Bentota. Hij instrueert de piloten.

Chris en Rik zijn intussen aan het twijfelen geslagen. Ze zagen Ajouad en Viktor, maar waar waren de vier dames? Zouden die het volgende deel van de opdracht vormen? Ze zien dan na landing de WIDM-enveloppe ook helemaal over het hoofd en stappen in een bootje waarmee een local ze naar schitterende mangroves brengt... waar niets te vinden is.

Ze beseffen uiteindelijk dat hun toeristische vaartocht niets op gaat leveren en de aanwijzing wat dichter bij de landingsplaats had moeten liggen. De tijd is inmiddels om. Het is aan de twee heren om de rest van de groep, die al hoopvol aan het diner zitten, te informeren.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden