Alles of nietsOpdracht in aflevering 9

Art legt voorwerpen op een tafel, één voor één. De kandidaten staan er omheen en mogen elk één keer toeslaan en alles pakken wat op tafel ligt. Maar niemand weet vooraf wat er op tafel komt en hoe lang het spel duurt...

Tags: Dilemma's, Geld en Jokers

Het overgebleven viertal komt om een ronde tafel staan waar Art een aantal voorwerpen op legt: Een kistje met onbekende inhoud en drie biljetten van in totaal 1000 euro. Iedereen mag straks één keer op tafel slaan en alles pakken wat er dan ligt. Te vroeg of te laat reageren kan het verschil maken tussen wel of niet de finale halen.

Als eerste legt Art een joker op tafel en dan een tweede. Chris kan zich niet langer inhouden en slaat toe. Art gaat rustig verder en legt weer een joker neer en nog een. Margriet pakt het stapeltje en dan zijn alleen Marlijn en Rik nog over. Er zitten nog veel meer jokers in het kistje.

Dan wordt de 500 euro naar voren geschoven. En Marlijn twijfelt geen moment maar pakt het bedrag. Ze is bang dat het bedrag steeds kleiner zal worden en kiest in haar ogen voor de pot.

En Rik krijgt helemaal geen geld of jokers aangeboden, voor hem wordt een mysterieuze enveloppe naar voren geschoven. Er gebeurt verder niets dus Rik pakt hem en moet hem openen. De instructie is dat hij twee jokers van z"n medekandidaten mag afpakken. Hij pakt beide jokes van Chris af en daarmee is het spel afgelopen...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden