LijnenOpdracht in aflevering 6

Art noemt een serie getallen op in willekeurige volgorde, zonder uitleg. Daarna vertelt hij dat er genummerde lijnen in het zand gegraven zijn. Aan de lijnen waarvan het getal niet genoemd is, zit geld voor de pot verbonden. Aan sommige andere lijnen zit een negatief bedrag.

Tags: Leren, Verzamelen, Geld en Strand

Op het strand staat Art te wachten op de zes kandidaten. Hij heeft een kaartje in zijn hand en begint daarvan gelijk getallen op te lezen. Niemand heeft enig idee wat de bedoeling is, maar ze proberen de getallen te onthouden. Pas op het einde komen ook 17 en 32 langs, de getallen die Chris en Carolina in hun bericht van de mol lazen.

Op het strand liggen touwen met cijfers. Op het uiteinde van touwen waarvan het nummer niet genoemd is, zit geld voor de pot. Bij de rest ligt niets of min-geld. Ze krijgen een half uur om een lekker bedrag te verzamelen.

Ze gaan snel aan de slag, schreeuwen allerlei getallen over het zand en het lijkt goed te gaan. Chris en Carolina besluiten om hun getallen toch niet naar boven te halen en kiezen dus voor de groep. In totaal worden elf kokertjes uit het zand getrokken.

Art opent de elf kokertjes één voor één. Acht bevatten er 250 euro maar drie bevatten rood geld, waarmee in totaal weer 750 euro verloren gaat. De uiteindelijke opbrengst is dus 1250 euro van de maximale 2000 euro. De pot staat op 6500 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden