De rondleidingOpdracht in aflevering 5

Twee kandidaten organiseren een rondleiding door een tempel en moeten intussen stiekem geld of jokers pakken. De anderen weten hier niets van af en luisteren aandacht. Na afloop wordt hun kennis getest en blijken de jokers zó weer verdwenen te kunnen zijn. Of wil de groep geld verdienen?

Tags: Liegen, Quizvragen, Leren, Verzamelen, Groot gebouw en Jokers

Carolina en Marlijn worden door Art uitgenodigd. Zij gaan de rest van de groep rondleiden en moeten zorgen voor een interessante tour. Maar intussen staan er op vijf plekken donatieboxen met geld en jokers. Ze moeten ongezien de spullen van hun keuze uit de boxen halen. Als ze betrapt worden, is de opdracht mislukt. En ze mogen óf uitsluitend jokers, óf uitsluitend geld meenemen.

Intussen krijgen ze een briefje met wat basisinformatie over de tempel. Ze besluiten voor jokers te gaan. Zodra de rest van de groep aankomt, liegen ze dat er allerlei belangrijke informatie is die ze maar één keer mogen vertellen.

Op de eerste verdieping geven ze opdracht om alle mannen en vrouwen per verdieping te tellen. Dat geeft Marlijn de kans om de eerste joker te pakken zonder dat iemand het merkt.

Chris vertrouwt het niet en blijft achter hangen. Dus geeft Carolina instructie om de mannen voorop de laten lopen wanneer ze naar de volgende verdieping gaan. Rik ziet Marlijn iets doen met de donatiebox, maar met een smoes van tijdsdruk besteedt de rest hier geen aandacht aan.

Om de druk nog wat verder op te voeren, beginnen Carolina en Marlijn ruzie te maken over wat ze zogenaamd gezien hebben. Dat werkt prima; de groep wordt er onrustig van. Zo kan Marlijn in totaal ongezien vier jokers pakken.

Op het einde wacht Art met een verrassing. Hij blijkt serieus vragen te gaan stellen over de rondleiding. Elk goed antwoord is óf 300 euro waard, óf betekent dat een joker moet worden ingeleverd. De vier vragen worden goed beantwoord en alle jokers worden weggespeeld, dus is er geen euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden