Georgië

Het achttiende seizoen begint met één van de meest verrassende afleveringen ooit. In Tblisi, Georgië gaan de kandidaten samen verder op zoek naar de mol. Maar al snel laten ze de stad achter en reizen naar het bergachtige Stepantsminda. Na enkele spannende opdrachten in de natuur, keren ze terug in Tblisi voor puzzels en het circus. Via bergen en bossen belanden ze in Tskaltoebo voor een verhuizing en een spookachtig hotel. Er volgt nog meer chaos in een treinrit naar Tsemi. De groep gaat raften, bezoekt koren in de bergen en zingt zelf de sterren van de hemel in een car-aoke. In de finale rond Rabati Castle werken we toe naar de ontknoping, waarbij Jan de mol blijkt te zijn.

Aflevering 1 De kluis

Vijf duo's moeten in een stad op zoek naar een kluis. Op twee andere locaties liggen geld en jokers. De groepjes hebben elkaar nodig om alle informatie te verzamelen. Wie te laat de kluis vindt, moet direct de test maken.

Aflevering 2 Wisselgeld

Op een markt heeft Art een bord met 10x10 briefjes van -20 euro. De groep moet 1000 euro omwisselen bij lokale marktlui, om zo steeds meer briefjes te verzamelen die het bord kunnen bedekken.

Aflevering 2 Aanschuiven

In een theater kijken de spelers vanuit vier lodges naar een toneelstuk. Intussen moeten ze van plaats verwisselen op basis van cryptische aanwijzingen van Art. Het laatste berichtje komt echter niet van Art...

Aflevering 2 Opscheppen

Een oude Lada moet een parcours van 50 meter afleggen, maar daar ligt nu een grote voorraad grind. Met behulp van graafmachines moet de groep zorgen dat de Lada zo ver mogelijk kan komen.

Aflevering 3 Tijd is geld

De kandidaten rijden in vijf waardevolle auto's door een bergachtig dorpje. Als ze een kwartier rijden zonder ingesloten te worden door rode auto's, verdienen ze geld voor de pot.

Aflevering 3 Kwestie van vertrouwen

Elke speler ziet vier kistjes en moet daarna met een maatje advies uitbrengen aan een ander duo. Dat mag vervolgens twee kistjes openen.

Aflevering 3 Molcast

Vier kandidaten moeten 40 vragen beantwoorden bij Art. De andere vier hebben portofoons en luisteren tijdens het paragliden naar een Molcast met informatie.

Aflevering 4 Tunnelvisie

Drie kandidaten zitten ondergronds en moeten de overige vier aan de hand van foto's door de stad loodsen.

Aflevering 4 Niets is wat het lijkt

Omstebeurt worden de kandidaten in een park geconfronteerd met drie of vier dilemma's. Wat ze niet weten, is dat ze met deze opdracht de mol kunnen ontmaskeren.

Aflevering 4 Rode draad

De opbrengst van deze opdracht zit in één enveloppe, maar niemand weet welke. Hoe meer kandidaten een envelop naar de overkant tokkelen, hoe groter de kans op succes.

Aflevering 5 Geldcircus

In het circus van Tbilisi hoeven de kandidaten slechts een kaartenhuis te bouwen voor 250 euro. Totdat blijkt dat er meer acts op het programma staan...

Aflevering 5 Chaos

De kandidaten spelen stoelendans in een race door de stad. Bij elke tussenstop verdwijnt één auto. Wat is de buit van de winnaar?

Aflevering 5 Woordzoekers

In een grote fabriekshal is een woordzoeker op de vloer afgebeeld. Met verf en rollers moet de groep in een kwartier alles wegstrepen en een slotzin overhouden.

Aflevering 6 Sleutelpositie

Vier van de vijf kandidaten wordt opgesloten in een groot hotel; samen hebben ze de sleutels van alle kamers. In de lege kamers ligegn geld, jokers en aanwijzingen

Aflevering 6 Ladas met lading

De groep helpt drie bewoners van Georgië verhuizen. Daarvoor moet de volledige huisraad op drie oude Lada's gebonden worden. Hoe meer, hoe beter.

Aflevering 6 Groen/rood

De kandidaten beantwoorden quizvragen. Een goed antwoord geeft een kans op geld... of de mogelijkheid een scherm niet te zien bij de executie.

Aflevering 7 Oplichten

In een control room kunnen vijf opdrachten gezien worden en vijf klokken. De kandidaten moeten de opdrachten vinden en oplossen, zonder dat hun klok op 0 komt.

Aflevering 7 Praten als brugman

De brug van Koetaisi is nodig aan onderhoud toe. De kandidaten moeten zorgen dat deze weer wit geverfd wordt, met hulp van de lokale bevolking.

Aflevering 7 Perongeluk

Alle dozen in een trein met 3 wagons moeten gesorteerd worden op kleur. Een aantal rode dozen moet op het juiste station bezorgd worden. Foute bezorging kost geld, een juiste sortering levert geld op.

Aflevering 8 Geluidsmix

Zeven koren brengen verspreid langs een rotwand Georgische liederen ten gehore. De kandidaten moeten de koren matchen die dezelfde liederen zingen. Elke match is 250 euro waard.

Aflevering 8 Car-aoke

Elke kandidaat zit in een eigen auto. Temidden van een plaatselijke hoosbui moeten ze elk tien liedjes doorseinen naar de rest.

Aflevering 8 Geldstroom

In een raft moeten de kandidaten geld verzamelen dat boven de rivier hangt. Maar dan moet wel de juiste kandidaat de juiste koker van de juiste lijn pakken...

Aflevering 9 Maneschijn

Bij een sterrenwacht in de bergen moeten de kandidaten drie gebouwen met telescoop en mollogo vinden. Als ze op tijd de maan kunnen zien door hun telescoop, verdienen ze 1000 euro.

Aflevering 9 Verbergen

De finalisten rijden elk in een eigen Lada een route langs vragen over hun auto. De juiste antwoorden leveren puzzelstukjes op, die naar het geld leiden.