Rode draadOpdracht in aflevering 4

De opbrengst van deze opdracht zit in één enveloppe, maar niemand weet welke. Hoe meer kandidaten een envelop naar de overkant tokkelen, hoe groter de kans op succes.

Tags: Lef en Groot gebouw

De kandidaten hebben bij de vorige opdracht een keuze gemaakt voor 5000 euro of een groepsvrijstelling. Daarover is nu democratisch beslist. Er hangen zeven enveloppes aan een waslijntje, voor elke kandidaat één. De meeste zijn leeg, in één zit de groepsvrijstelling of 5000 euro. Als die enveloppe de overkant haalt, is de inhoud voor de groep.

Maar waar is de overkant? Die kan bereikt worden door van één torenhoge flat via een tokkelbaan naar een andere flat te vliegen. Jan gaat als eerste en kan de rest vast adviseren om niet over het randje te kijken. Hij eindigt op driekwart van de afstand dus moet nog een eindje handmatig verder.

Emilio is de volgende en ook hij vind het aardig spannend. Olcay gaat als derde en vindt het eigenlijk te gek, tot ze net als Jan het laatste stukje met de hand moet doen. Ruben wil als vierde, maar wanneer hij vlakbij de rand staat, geeft hij op en keert terug naar de groep.

En dat doet ook Stine besluiten om op te geven, met de woorden "ik vind het goed, ik vind het wel heel leuk, ik zou het echt wel willen maar het komt wel een keer". Loes komt wel probleemloos aan de overkant en Simone maakt het rijtje succesvol af - zij het met een angstaanjagend klikje in de zekering.

Ten slotte opent Art de vijf enveloppes die de overkant bereikten. De meerderheid heeft voor de 5000 euro gestemd, dus daar heeft de groep voor gespeeld. De pot komt nu op 5810 euro te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden