VooruitzichtSeizoen 18, aflevering 4

Het vertrek van Bella, de spring-in-het-veld van de groep, hakte er meer in dan de rest had verwacht. Zakenvrouw Olcay stond zelfs met tranen in haar ogen. Alsof ze er nu pas achter kwamen, dat bij een keihard spel ook afscheid nemen hoort. Intussen zit de mol met een pot van nog geen 1000 euro heerlijk in de wedstrijd, geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet nu de groep terugkeert naar vertrouwd terrein, hoofdstad Tbilisi. Terwijl iedereen op dit moment is van het belang van goede samenwerking, zoekt de mol juist de confrontatie.

Dag 6 (Tbilisi)

Bij het ontbijt spreekt de groep over het afscheid van Bella en de impact die dat op de groep heeft. Maar al snel gaat het spel verder, wanneer de bediening aan komt zetten met een mobiele telefoon. En in de middag wordt de onafhankelijkheid gevierd bij een tweede opdracht - waarbij de mol gevaarlijk dicht in de buurt komt.

Dag 7 (Soviet District)

De groep trekt verder naar de buitenring van Tbilisi, waar de flats er wat minder florisant bij staan. Art wacht hen daar op voor een spannende derde opdracht, waarbij een hoop op het spel staat - al weet de groep vooraf niet, wát.

Dan volgt de test bij Sarajishvili. Jan zet de groene vrijstelling in. Ruben krijgt een groen scherm en dat geldt ook voor Stine en Olcay. Het is Emilio die het veld moet ruimen.

© 2023 Ronald van der Velden