GeldcircusOpdracht in aflevering 5

In het circus van Tbilisi hoeven de kandidaten slechts een kaartenhuis te bouwen voor 250 euro. Totdat blijkt dat er meer acts op het programma staan...

Tags: Snelheid, Locals, Zoeken, Verzamelen en Geld

De groep loopt de piste van Tbilisi circus in. Een circus met 2000 oude klapstoeltjes, gebouwd in 1939. Hun opdracht lijkt vrij eenvoudig: Bouw elk een kaartenhuis van vier verdiepingen hoog. Wie dat in 10 minuten lukt, verdient 250 euro voor de pot.

Maar zodra de opdracht begonnen is, barst de circusmuziek los, gaan de schijnwerpers in het rond en stormt een groep vrolijke clowns de piste in. Spreekstalmeester Art heeft nog een aantal extra opdrachten voor hen in petto.

Als eerste is op stoel 8, 50 euro te vinden binnen een halve minuut. Helaas wil dat niet lukken, dus moet iedereen weer snel naar de kaartenhuizen.

Daarna gaat een potje balletje-balletje gespeeld worden: Jan en Ruben moeten een doolhof met een balletje erin zodanig kieperen, dat het balletje het eindpunt van een route bereikt. Dat lukt ze zonder problemen: 250 euro verdiend!

Daarna wordt een popcornwagen naar binnen gereden en betreedt een hele schoolklas het circus. De volgende opdracht is om bakjes popcorn te verkopen voor 10 euro. Loes rent direct de tribunes op waar nauwelijks iemand te vinden is, terwijl de rest zich direct op de kinderen richt.

Daarna moet de groep op zoek naar stoel 1. Daar zijn er nogal wat van, maar Simone heeft de 50 euro op tijd te pakken. En daarna moet iedereen limbodansen; hoe dieper, hoe meer geld (20, 50 of 100 euro). Dat wordt niet helemaal volgens de regels gespeeld, maar het enthousiasme is er niet minder om.

Ten slotte mag er nog geld gestapeld worden. Als de stapel muntjes de hoogte van een gespannen touwtje haalt, verdienen ze nog 100 euro extra. Daarvoor hebben ze twee minuten de tijd. Maar als kers op de taart komt er dan een lading zeepsop uit de lucht vallen waardoor alles spekglad wordt. Ruud en Stine geven het op.

Als er ook nog een grote voorraad ballonnen uit de lucht valt, kan er nog snel gezocht worden naar die ene ballon die 500 euro bevat. De tijd is eigenlijk al om, wanneer Loes ineens met het briefje van 500 naar voren komt.

Hoewel er geen kaartenhuis overeind is blijven staan, heeft de groep wel 1640 euro verdiend met andere opdrachten. Daarmee komt de pot op 7450 euro te staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden