OplichtenOpdracht in aflevering 7

In een control room kunnen vijf opdrachten gezien worden en vijf klokken. De kandidaten moeten de opdrachten vinden en oplossen, zonder dat hun klok op 0 komt.

Tags: Communicatie, Snelheid, Camera's, Raadsels, Zoeken en Groot gebouw

Vanuit een control room kunnen de kandidaten vijf opdrachten zien, net als hun persoonlijke klokken met speeltijd. De opdracht duurt 21 minuten maar elke kandidaat heeft slechts drie minuten speeltijd. Ze mogen hun eigen klok echter onbeperkt resetten. In totaal kan 1630 euro verdiend worden. Wanneer de speeltijd van een kandidaat op is, ligt deze uit het spel.

Jan neemt uiteraard weer de leiding en stelt voor dat één kandidaat in de control room blijft. Bijna vanzelfsprekend kiest Olcay deze rol. Jan en Simone beginnen bij een grote wand met fittingen. De opdracht lijkt eenvoudig: Laat de lampen branden en verdien het bedrag. Ze hebben een grote voorraad gloeilampen maar de vraag is - in welke fittingen?

Ruben vindt een grote ton waarin hij, door een verzameling kokertjes heen, een hele hoop geldbedragen kan zien. De simpele opdracht zit in een enveloppe maar die zien Stine en hij pas later. Intussen moeten de kandidaten snel weer terug naar hun klok om deze terug op 3 minuten te zetten.

Jan snapt inmiddels dat de lampjes alleen branden als hij die in de juiste fittingen draait. Ze weten alleen niet vooraf wat de goede fittingen zijn. Ruben is aan het tellen maar slaat alle minbedragen over. Hij komt op een bedrag, maar het lampje van zijn opdracht bij de control room gaat niet branden.

Simone vindt een eenvoudige opdracht: Zet de lamp aan en verdien 250 euro. Daarvoor zijn echter wel drie kandidaten nodig die tegelijk drie drukknoppen bedienen. Olcay vindt op de schermen een op de muur geschilderde opdracht om een groepsfoto te maken voor 250 euro. Ze denken dat deze foto in de control room gemaakt moet worden en staan al klaar om te poseren, als ze beseffen dat de opdracht natuurlijk in de kamer gemaakt moet worden met de muurschildering.

In die kamer gaat de verlichting slechts eens in de tien seconden aan. Er ligt een mobieltje om een selfie mee te maken. Ze gaan daarna direct door naar de opdracht met de drie drukknoppen en weten die binnen een paar seconden succesvol uit te voeren.

Jan vindt daarna de vijfde opdracht. Er zijn stekkerdozen aan de vloer vastgemaakt; aan het ene uiteinde staat een lampje, aan het andere uiteinde een stopcontact en verlengsnoeren. Maar tijdens het puzzelen merkt hij, dat elk snoer een andere lengte heeft en er maar één juiste oplossing voor de puzzel is.

Stine gaat terug naar de geldopdracht van Ruben en besluit ook de minbedragen mee te nemen. Ruben gaat intussen Jan helpen met de verlengsnoeren. Samen weten ze het lampje te laten branden. Wanneer de tijd op is, is het geldbedrag van Stine (250 of 350) niet goed (het moest 380 euro zijn) en de gloeilampen zijn ook niet correct gedraaid. De rest wel: Een opbrengst van 750 euro. De pot komt op 10950 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden