PerongelukOpdracht in aflevering 7

Alle dozen in een trein met 3 wagons moeten gesorteerd worden op kleur. Een aantal rode dozen moet op het juiste station bezorgd worden. Foute bezorging kost geld, een juiste sortering levert geld op.

Tags: Route, Rijden, Trein, Verzamelen en Openbaar vervoer

De groep gaat met een treintje van Bordzjomi naar Tsemi. De dozen in deze trein moeten gesorteerd worden op kleur; de pakketten moeten in de wagon met dezelfde kleur als het label op de doos. Rode dozen moeten afgeleverd worden op de juiste tussenstop. Elk pakket dat verkeerd bezorgd wordt, kost 250 euro uit de pot. Als alles goed gesorteerd is bij aankomst, verdient de groep 1500 euro.

Maar als de trein bij hen aankomt, blijken alle wagons stampvol met dozen te staan. Sorteren wordt dus niet gemakkelijk. Ruben stelt voor om een "treintje in een treintje" te maken. Ze verdelen zich: Voorin Jan (blauw), Stine, middenin Olcay (geel), Ruben en Simone achterin (groen).

Aan het begin gaat het redelijk, maar naarmate de coupés chaotischer worden gaat het tempo omlaag en neemt de frustratie toe. Station Daba wordt bereikt en Jan bezorgt twee pakketjes, inclusief eentje voor Ruben die beweert dat hij niet van het balkonnetje afkomt.

Bij station Tsagveri bezorgen Jan en Ruben ook twee pakketjes. Daarna zijn de wagons redelijk opgeruimd en besluiten de kandidaten ekaars wagon te controleren. Ruben vindt al een fout bij Simone. Uiteindelijk heeft Jan twee dozen voor Tsemi en Stine nog eentje.

Bij Tsemi wacht Art op de groep. Er zijn helaas twee pakketten niet juist bezorgd, dus dat kost 500 euro. Het sorteren van de dozen ging bijna goed, maar er staan ook twee wagons op de verkeerde plek. De pot zakt daarmee naar 11700 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden