Tijd is geldOpdracht in aflevering 3

De kandidaten rijden in vijf waardevolle auto's door een bergachtig dorpje. Als ze een kwartier rijden zonder ingesloten te worden door rode auto's, verdienen ze geld voor de pot.

Tags: Jagen en vluchten, Rijden en Geld

In de frisse berglucht valt 2500 euro te verdienen voor de pot. Er staan vijf auto"s klaar met vier bedragen en een dubbelaar. Er rijden ook drie rode auto"s rond en als die een auto met kandidaten insluit, vervalt de waarde van die auto. De auto"s moeten binnen een half uur vertrekken en minstens een kwartier door het dorp rijden.

Hoewel Olcay voorstelt om een eerste verkenner rond te laten rijden, beseft de groep dat dat weinig zin heeft; de kans om gepakt te worden is kleiner als iedereen tegelijk rijdt en de rode auto"s zich continu verplaatsen.

Ruben wordt gevolgd door een rood autootje en komt vast te staan voor overstekende schapen, maar hij wordt niet ingesloten en kan verder. Olcay is niet van plan rustig te rijden en crosst in volle vaart door de krappe straatjes van Stepantsminda.

Loes laat zich volledig leiden door Emilio, maar tijdens het rijden merkt ze dat Emilio de telefoon niet gebruikt heeft als timer. Simone komt vast te staan op een hobbel maar weet weg te komen. Ruben wordt intussen ingesloten tussen een rode auto en wegwerkzaamheden en valt als eerste af.

Loes wordt bijna aangereden door een rode auto maar gaat hard achteruit om te ontkomen. Olcay en Bella racen nog steeds alle kanten op, maar wordt met nog 20 seconden op de teller ingesloten. Jan en Stine zijn dan net aangekomen bij de startplek en hebben de tijd volgemaakt.

Terwijl Simone ook binnen rijdt, heeft Stine pech en Jan begint maar te duwen. Het is niet ver meer, dus de anderen komen aanrennen en duwen de auto veilig naar het startpunt. Daarmee zijn drie auto"s veilig binnengekomen en wordt 900 eur verdiend voor de pot. Die komt daarmee op 260 euro te staan, eindelijk uit de min!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden