VerbergenOpdracht in aflevering 9

De finalisten rijden elk in een eigen Lada een route langs vragen over hun auto. De juiste antwoorden leveren puzzelstukjes op, die naar het geld leiden.

Tags: Quizvragen, Route, Rijden en Verzamelen

Elke kandidaat gaat in een eigen four-wheel-drive een parcours afleggen. Onderweg moeten ze het antwoord vinden op vier vragen en het bijbehorende puzzelstuk meenemen. Daarmee kunnen ze later uitvinden waar ze geld kunnen verdienen voor de pot. Ze krijgen één uur de tijd.

Elke kandidaat begint op een andere plek. Olcay heeft nog wat moeite, maar Jan rijdt direct weg. Hij vindt al snel zijn eerste vraag: Hoeveel ronde gaatjes tel je op de vier velgen? Olcay moet bedenken of het mogelijk is om tussen een serie pionnen door te rijden zonder ze te raken. Ruben moet uitvinden hoe hij de motorkap opent zodat hij kan zien waar het oliepeil gecontroleerd kan worden, maar dat valt niet zo mee.

Ruben besluit daarom Jan te bellen. Jan weet zonder nadenken direct het antwoord en snapt niet waarom Ruben daar niet op kwam. Het lukt Ruben nog steeds niet en dus gokt hij. Jan moet zelf beantwoorden hoeveel poken zijn Lada heeft; hij twijfelt want er is één schakelpookje en twee andere maar kiest voor én.

Ruben moet uitzoeken hoeveel lampjes er buiten gaan branden als hij het gevarenlicht aanzet. Dat kan toch niet lastig zijn? Jan moet het type Lada uitzoeken en dat staat gelukkig aan de achterkant van de auto. Olcay belt hem dat de puzzelstukjes in elkaar passen. Op zich geen verrassing volgens Jan, maar blijkbaar passen Olcay"s eigen puzzelstukjes aan elkaar.

Olcay moet uitzoeken met welk hendeltje ze de kofferbak opent. Opvallend dat ze daarnaar zoekt met de kofferbak open - Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? Jan belt haar intussen om te vertellen dat Ruben loopt te mollen met de motorkap. En Ruben meet de lengte van zijn auto op - dat kan toch niet missen?

In een klein dorpje komt Olcay als eerste aanrijden. Daar moet ze nog uitzoeken hoeveel toeren de motor maakt bij een snelheid van 25 kilometer per uur. Dat denkt ze prima te kunnen meten met de auto op de handrem. Ze was alleen even vergeten dat de auto dan in z"n vrij hoort te staan én dat je dan geen snelheid kan zien. De auto rolt vooruit en raakt de paal met de vierde vraag.

Ruben heeft maar drie puzzelstukjes gevonden en rijdt rustig weg terwijl die nog op de motorkap liggen. Hij merkt het net op tijd en rijdt naar het dorpje waar Olcay ook wacht. Ze passen hun puzzelstukjes aan elkaar en daar staat Georgisch op. Lokale bevolking helpt vertalen: Vier kilometer verderop is een kruispunt in het dorpje Mollit... Maar dan komt Jan al aanrijden en is de tijd om. Geen geld verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden