FinalistSeizoen 18, aflevering 9

Na een prachtige dag op het water kreeg Simone een rood scherm te zien en daarmee werd ze de laatste afvaller voor de finale. De anderen probeerden uit beleefdheid hun blijdschap nog wat in te houden, al ging dat de een beter af dan de ander. Maar nu is het officieel en mogen ze het van de daken schreeuwen. Ruben, Jan en Olcay zijn de finalisten van Wie is de Mol 2018. Een ingetogen muzikant, een presentator vol geldingsdrang en een eigenzinnige modeontwerpster. Het is een mooi drietal, waarin ze allemaal overtuigd lijken van hun onderlinge rolverdeling. Die moeten ze alleen nog even bevestigd zien. Of speelt de mol nog een laatste troef uit?

Dag 16

Jan, Ruben en Olcay proosten op het bereiken van de finale. Olcay had zic voorgenomen om alle vrouwen te verslaan en dat is in ieder geval gelukt. Maar hoe heeft ze dat gedaan terwijl ze in vier afleveringen niets opschreef? Nog twee opdrachten om uit te vinden wie de mol is. De eerste daarvan speelt zich toepasselijk in het donker af.

Dag 17

De volgende dag rijdt de groep naar een schitterende omgeving met kleine dorpjes en groene heuvels. Daar speelt zich de laatste opdracht af. "s Avonds vieren ze hun gedeelde avontuur met een chique diner. Bij het eten spreken ze hun mooiste ervaringen door.

Dag 18, Rabati Castle

Op de dag van de laatste test, gaan de kandidaten één voor één de kasteeltuin van Rabati Castle in. Onderweg naar de test kunnen ze kiezen tussen de snelste route, de langste route waarin ze oog in oog met de mol komen, of de route waarbij ze 2500 euro voor de pot kunnen oppikken (als ze geen mol zijn). De klok van hun finale test begint echter al te lopen zodra zij de tuin ingaan.

Jan mag als eerste. Hij vindt zonder al teveel problemen de route voor extra geld. Bij de test zet hij vol in op Ruben. Zijn klok stopt bij 11:07. Olcay mag als tweede, maar zij laat het geld liggen. Ook zij zet vol in op Ruben en besteedt net iets meer tijd (13:50). Ruben pakt weer wel geld en is nog het snelste ook (10:44). Hij zet volledig in op Jan.

Terug bij hun hotel mogen de kandidaten zich klaar gaan maken voor het finalemoment. Maar daar wacht hen een nare verrassing. Art spreekt hen persoonlijk toe via een telefoon aan de muur, net zoals in de eerste aflevering. Voor de uitslag zullen ze moeten wachten tot de live-uitzending in Amsterdm. Pas daar wordt de mol bekend gemaakt...

© 2023 Ronald van der Velden