Kwestie van vertrouwenOpdracht in aflevering 3

Elke speler ziet vier kistjes en moet daarna met een maatje advies uitbrengen aan een ander duo. Dat mag vervolgens twee kistjes openen.

Tags: Vertrouwen, Vrijstelling, Route, Dilemma's en Geld

De tweede opdracht draait volledig om vertrouwen. De groep maakt duo"s. De kandidaten uit een duo lopen parallel, elk langs een eigen paden met vier kistjes. Ze ontmoeten elkaar en mogen overleggen. Dan lopen ze naar het midden om een ander duo te ontmoeten.

Ze mogen met elkaar overleggen en kiezen daarna één van de paden van het andere duo. Op dat pad mogen ze twee van de kistjes openen en de inhoud hebben. Als ze dit slim spelen, kunnen ze samen 2500 euro verdienen.

Als eerste gaat Loes met Bella op pad en Ruben met Emilio. De dames vertrouwen Emilio niet en volgen na de ontmoeting het pad van Ruben. Ze vinden 250 euro en -500 euro. De mannen gaan voor het pad van Loes. Zij pakken 500 euro en -500 euro.

Olcay en Stine begonnen. Olcay ziet 500, niets, vrijstelling en 500 euro. Simone gaat met Jan. Zij vertellen helemaal niets aan Olcay en Stine. De dames kiezen de route van Jan en vinden een zwarte vrijstelling en -500 euro. Simone en Jan besluiten er expres van uit te gaan dat Olcay de waarheid spreekt en vinden een groene vrijstelling (in de bak die Olcay als leeg aanduidde) en -500 euro.

In totaal is er dus 750 plusgeld, 2000 mingeld, een zwarte (Olcay) en een groene vrijstelling (Jan) verdiend. De pot daalt dus met 1250 euro naar -990 euro. Een kwestie van vertrouwen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden