ChaosOpdracht in aflevering 5

De kandidaten spelen stoelendans in een race door de stad. Bij elke tussenstop verdwijnt één auto. Wat is de buit van de winnaar?

Tags: Snelheid, Route, Rijden, Geld, Stad, Openbaar vervoer en Jokers

Ruben valt bij zijn aanstelling als penningmeester met zijn neus in de boter. Al direct wil Art hem apart spreken. De anderen zullen een race gaan doen door de stad, met tussenstops. Bij elke stop zal er één auto verdwijnen en dus één kandidaat afvallen.

Ruben moet vooraf waardevolle enveloppes verdelen: Niets, joker, twee jokers, 500 euro en 1000 euro. Alleen de kandidaat die als eerste bij Art over de streep komt, krijgt ook daadwerkelijk de inhoud van de enveloppe. Geld dat binnenkomt, wordt verdubbeld. Als er jokers binnenkomen, krijgt Ruben eenzelfde hoeveelheid jokers.

Stine krijgt niets; Olcay 1000 euro; Jan 2 jokers; Loes 500 euro; Simone één joker. Ruben zegt achteraf dat hij liefst zou zien dat Jan wint, zodat hijzelf ook twee jokers verdient. Intussen hoopt hij ook dat Jan hem daardoor nog meer gaat vertrouwen.

Loes en Jan hebben als eerste een auto te pakken; Uitgerekend Olcay vindt er als laatste één. Jan komt als eerste met zijn chauffeur bij de eerste tussenstop. Daar krijgt hij een enveloppe: "Pak vanaf Liberty Square de metro naar metrostation Rustaveli en vind op Rose Revolution Square één van de 4 Mol auto"s".

Met z"n vieren stapt de groep uiteindelijk dezelfde metro in; alleen Olcay is nergens te vinden. Zij komt met een metro later, maar weet wel direct via de politie uit te vinden waar het plein is. Loes en dan Stine vinden de eerste auto"s; Jan pakt de volgende terwijl Olcay deze over het hoofd ziet. Simone blijft achter.

Bij het volgende punt ziet Loes al snel dat ze een loopbrug over moet. Daar vindt ze de volgende auto"s. Stine rent haar direct achterna. Jan komt een stukje na hen en twijfelt over de brug, maar maakt alsnog de juiste keuze. Olcay valt als tweede af en daarmee ook de 1000 euro.

Stine heeft nu een dilemma; zelf heeft ze niets dus als Loes geld heeft, moet die vooral winnen maar als ze jokers heeft dan wil Stine uiteraard liever zelf eerst over de finish komen. De twee dames komen bijna gelijktijdig bij de Peace Bridge, maar Loes wint. Daarmee wordt 2x 500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden