WisselgeldOpdracht in aflevering 2

Op een markt heeft Art een bord met 10x10 briefjes van -20 euro. De groep moet 1000 euro omwisselen bij lokale marktlui, om zo steeds meer briefjes te verzamelen die het bord kunnen bedekken.

Tags: Snelheid, Locals, Foto's, Verzamelen en Geld

Art wacht de kandidaten op bij een grote markt. Voor hem staat een groot raster van 10x10 vakjes met daarin honderd briefjes van -20 euro. De uitdaging voor de kandidaten is nu om alle vakjes te bedekken met plusbedragen. Ze krijgen 1000 euro mee en door die vaak genoeg te wisselen, zullen ze genoeg biljetten hebben om alle vakjes te bedekken.

Als het niet lukt, mogen ze het plusgeld houden maar gaan de zichtbare minbedragen ervan af. Om van start te gaan, krijgen ze een foto mee van een marktkoopvrouw die hen verder kan helpen. De groep heeft 30 minuten de tijd. Ze krijgen portofoons mee en besluiten te splitsen; als er iets gevonden wordt dan verzamelen ze weer bij Art.

De eerste koopvrouw wordt snel gevonden door het groepje van Olcay. Maar in alle chaos valt in eerste instantie niet op, dat de 1000 voor een enkel briefje van 500 gewisseld wordt en een foto van de volgende koopman. Daardoor verliest de groep tijd en moet weer terug om de andere 500 euro uit de enveloppe te vissen.

Het groepje van Olcay weigert om terug te komen naar Art en gaat zelfstandig verder, om te wisselen voor 4x250 euro. Daarna volgt een vrouw die op een man lijkt, of een man die op een vrouw lijkt, met een rode trui. Na veel discussie keren ze terug naar Art, waar Emilio de foto pakt en direct weet waar de betreffende vrouw te vinden is.

Bij een man met amandelen vinden ze 50 briefjes van 20. Ruben, Simone en Loes staan bij deze man maar hebben de enveloppe met geld niet. De rest komt hen snel tegemoet, want er zijn nog minder dan tien minuten over. Ze besluiten daarom om naar Art terug te gaan. Maar Olcay gilt onderweg dat ze nog een foto hebben en nog briefjes tekort komen.

Uiteindelijk hebben ze nog ruim vier minuten over als ze bij Art komen met de 100 briefjes van 10. Loes instrueert hen om twee briefjes per vakje neer te leggen, want daarmee ligt er 20 bovenop de -20. Maar de groep vergeet dat dat niet de opdracht is, en ze dan niet voldoende briefjes voor alle vakjes hebben.

Tot overmaat van ramp waait en regent het, dus de briefjes die niet vastgeprikt zitten blijven lastig liggen. En wanneer de tijd om is en Art de opdracht stopt, waait een deel van de briefjes weg. Art mazzelt de groep en kondigt aan dat ze 860 euro verdiend hebben; daarmee blijft de pot op -2140 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden