WisseltrucSeizoen 18, aflevering 2

De kandidaten waren duizenden kilometers uit elkaar bij de start van dit seizoen; verspreid over vijf landen: Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. Onder die omstandigheden moesten Ron, Loes, Jan en Jean-Marc een test maken: Twintig vragen over de mol, mogelijk de moeilijkste uit de geschiedenis van Wie is de Mol. Dus dat je die niet haalt is geen grote schande. Maar ja, of de afvaller Ron hierdoor getroost is? De rest is nu eindelijk samen in het land met misschien wel de meest gastvrije bevolking van het Europese continent: Georgië, het speelveld van de mol dit jaar. En die heeft het met een pot van -3000 euro voorlopig prima naar de zin hier.

Dag 2, Tblisi

Het zestal dat zonder test Georgië bereikte, geniet samen van een brunch terwijl ze zich afvragen waar de resterende drie blijven. Die komen tijdens de maaltijd met koffers binnenlopen, net gearriveerd in Georgië. Er begint direct een kruisverhoor om te achterhalen wat zij precies meegemaakt hebben. Loes krijgt er niet direct een welkom gevoel van. Gelukkig volgt snel de eerste opdracht.

Als de groep terug is uit de stad, gaat iedereen aan de slag met de kleding voor die avond, want Art heeft aangekondigd dat ze naar een bijzondere locatie gaan. Bij het strijken smeden Ruben en Loes een eerste bondje. Olcay probeert intussen Stines styling te veranderen.

Dag 3, Tblisi

De volgende ochtend praat de groep na over het tweede vertrek van Ron. Loes heeft een schuldgevoel, maar anderen beseffen dat het gewoon een spel is. Ze zijn zich in ieder geval bewust dat het een hard spel is.

In de National Library maakt iedereen de test. Er wordt nog veel gespreid, want niemand lijkt echt zeker van zijn zaak. Bij de uitslag blijft één van de stoelen leeg: Die van Jean-Marc. Hij vertelt later dat hij besloten heeft om het spel te verlaten zonder de test te maken. Door de emoties en drukte heeft hij drie nachten niet geslapen en dat breekt hem op.

© 2023 Ronald van der Velden