WoordzoekersOpdracht in aflevering 5

In een grote fabriekshal is een woordzoeker op de vloer afgebeeld. Met verf en rollers moet de groep in een kwartier alles wegstrepen en een slotzin overhouden.

Tags: Puzzels en bordspellen, Zoeken en Groot gebouw

De derde opdracht wordt gespeeld in een enorme loods. Op de grond is een grote woordzoeker geschilderd en als die binnen een kwartier correct wordt opgelost, vormen de overgebleven letters een zin die 1000 euro waard is. De woorden die gezocht moeten worden, zijn in een bijgebouw te vinden.

In het gebouw staan bakken met witte verf en rollers klaar. Iedereen rent naar de andere ruimte, waar de weg te strepen woorden op de ruiten staan. Al snel zijn ze allemaal aan het verven, behalve Olcay - die laat Loes en Stine haar woorden wegstrepen.

Jan houdt intussen alles goed in de gaten. Hij merkt op dat Simone sommige letters in een woord, niet wegstreept. Als er nog een paar minuten over zijn, wil Olcay op zoek naar Tbilisi. En het eerste woord ("Streept") en laatste woord ("weg?") zijn al duidelijk. Olcay komt ineens terug en meldt dat Tbilisi toch niet op de lijst staat.

Als de tijd op is, snappen ze waar een overgebleven X vandaan komt: Executie is niet weggestreept. Ze moeten een trap op om van bovenaf het antwoord te geven. Ze gokken: "Streept de mol woorden weg?" Dat is helaas niet goed - "Streepte de mol de mol weg?" Opdracht mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden