GeluidsmixOpdracht in aflevering 8

Zeven koren brengen verspreid langs een rotwand Georgische liederen ten gehore. De kandidaten moeten de koren matchen die dezelfde liederen zingen. Elke match is 250 euro waard.

Tags: Muziek en Locals

In Vardzia werd in 1185 een klooster gesticht, waar maar liefst 2000 monniken woonden op een rotswand. Door een aardbeving werd deze blootgelegd. De kandidaten moeten hier verschillende zanggroepen bezoeken en proberen uit te vinden, welke groepen hetzelfde lied zingen. Per juiste match wordt 250 euro verdiend. Hiervoor heeft de groep 20 minuten de tijd.

Jan gaat met Olcay op pad, Ruben met Simone. Om het te kunnen onthouden, probeert Jan de klanken mee te zingen en te onthouden. Een aantal koren bestaat uit oudere mannen met zware stemmen, terwijl andere uit tieners bestaan.

Als alle groepen bezocht zijn, komen de duo"s weer bij elkaar. Ze weten zeker dat 3 en 7 bij elkaar horen en zo ook 1 en 4. Samen lopen ze de koren nogmaals langs. Ze besluiten dat 2 bij 6 hoort en laten 5 als apart groepje over.

Art wacht de kandidaten op en vraagt om een gezamenlijk antwoord. Jan doet het woord namens de hele groep en ze blijken het volledig correct te hebben gedaan! De groep verdient 1000 euro voor de pot, die naar 12700 euro stijgt. Penningmeester Jan neemt het bedrag in ontvangst.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden