GelijkgestemdSeizoen 18, aflevering 8

Met opgeheven hoofd ging Stine naar huis en, ondanks haar rode scherm, overtuigd dat ze het antwoord op de vraag al weet. Volgens de filosofe heeft iedereen dezelfde verdachte. De vraag is of dat klopt en of dat ook de juiste is. De rest van de groep is ook trots, dat ze het, in sommige gevallen tegen hun eigen verwachting in, tot hier hebben geschopt. Tegelijkertijd verhoogt dat ook de druk. Want het spel verlaten terwijl je voor je gevoel al bijna in de finale staat, dat is een nachtmerrie.

Dag 14 (Borjomi)

De groep komt aan in Borjomi. In dit stadje is heilzaam mineraalwater te vinden dus er zijn veel bezoekers. De vier resterende spelers proosten op het bereiken van de halve finale. Intussen is het echt ieder voor zich, ondanks het hier en daar nog uitwisselen van informatie. Ruben verdenkt Jan en Olcay, Jan zit vol op Ruben, Simone verdenkt Olcay.

Na de eerste opdracht besluit Simone om eens met Ruben te gaan praten. Daarmee hoopt ze net wat meer persoonlijke vragen te kunnen beantwoorden. Ze laat niet doorschemeren wie zij verdenkt, maar Ruben gaat erin mee. Na de tweede opdracht gaan ze rustig zitten om persoonlijke informatie uit te wisselen.

Dag 15 (Borjomi)

De volgende ochtend gaat Olcay met Jan op pad om te overleggen hoe ze samen in de finale kunnen komen. Olcay wil hun persoonlijke vragenlijst uitwisselen, maar Jan ziet dat niet zo zitten. Hij wil liever dat Olcay flink gaat mollen bij de derde opdracht. Olcay twijfelt, maar gaat haar best doen.

Bij Romanov Palace moet de test ingevuld worden. De laatste test voor de finale. Drie kandidaten lijken zeker te weten dat Ruben de mol is, maar hijzelf stemt vol op Jan. Ruben krijgt daarmee als eerste een groen scherm en Olcay met hem. Het is Simone die afscheid moet nemen.

© 2023 Ronald van der Velden