AanschuivenOpdracht in aflevering 2

In een theater kijken de spelers vanuit vier lodges naar een toneelstuk. Intussen moeten ze van plaats verwisselen op basis van cryptische aanwijzingen van Art. Het laatste berichtje komt echter niet van Art...

Tags: Raadsels en Groot gebouw

In het Rustaveli Theatre gaat de groep genieten van een voorstelling over Julius Ceasar. Op de zitplaatsen van de kandidaten liggen verrekijkers en telefoons klaar. Ze krijgen hun tickets (op naam) en daarmee is de uitleg afgelopen.

Wanneer het stuk begonnen is, stuurt Art een eerste berichtje met vier aanwijzingen naar de kandidaten. De bedoeling is, dat zij zachtjes gaan verplaatsen tussen de vier loges rondom Art. Binnen vijf minuten moeten ze dan op de juiste plek zitten. Zo volgen er nog twee sets van aanwijzingen, twaalf in totaal.

Maar dan volgt het laatste bericht: Hallo, dit is Ron. Ik heb een kans om terug te komen in het spel en ik heb cruciale informatie voor de komende test. Die informatie ga ik met jullie delen als jullie bij mij komen zitten in de loge binnen tien minuten.

Uiteraard zouden ze daarmee ook de tweeduizend euro verspelen en een extra kandidaat in het spel hebben. Dat doet de groep besluiten om te blijven zitten. Art vermoedt na afloop dat er volgens Ron twee verraders op het podium waren maar negen in de zaal. En tot overmaat van ramp zaten er maar drie kandidaten goed (dit zijn Loes, Ruben en Bella).

Helaas hebben de kandidaten twee denkfouten gemaakt. Ten eerste beseffen ze niet, dat de drie berichtjes niet los van elkaar staan maar één geheel vormen. Ze moeten bij het einde van de opdracht dus niet alleen voldoen aan het laatste bericht, maar aan alle berichten. Ten tweede beginnen ze met drie personen linksonder, maar voor de oplossing moeten ze daarvan afwijken en drie personen rechtsonder krijgen.

Beschikbare loges

Aanwijzingen

Oplossing

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden