TunnelvisieOpdracht in aflevering 4

Drie kandidaten zitten ondergronds en moeten de overige vier aan de hand van foto's door de stad loodsen.

Tags: Eten en koken, Foto's, Route, Zoeken, Tunnel en Stad

Art zoekt drie kandidaten die absoluut geen claustrofobie hebben; zij gaan samenwerken evenals de resterende vier. Emilio, Stine en Ruben bieden zichzelf aan voor de eerste groep. Maar Loes wil liever met anderen in de groep dan vorige keer. Dus vervangt zij Ruben.

Het viertal wordt door Art opgewacht. Hun opdracht is: Vind het drietal, binnen 45 minuten, voor 1500 euro. Ze krijgen daarvoor een telefoon. Het drietal heeft alle benodigde informatie, alleen weten ze zelf niet waar ze zijn. Maar ook zij hebben een telefoon.

Het drietal zit echter onder de grond met zes foto"s en een stukje route. Na het afleggen van dat stukje, moet het viertal aangeven wat ze om zich heen zien. Achter de betreffende foto zit dan de volgende aanwijzing die gevolgd moet worden. De foto"s zitten uiteraard niet op volgorde.

Bijkomende uitdaging is, dat onder de grond geen bereik is. Er is slechts één plek waar ze half boven de grond kunnen komen met de telefoon, maar tussen die plaats en de foto"s zit een aantal hoeken in de tunnel. Daarom staat Emilio bij de plaatjes, Loes in het midden en Stine op een laddertje.

Na bijna een kwartier heeft het viertal echter al allerlei steegjes en trappen gezien maar nog niet de juiste locatie. Stine belt ze op en geeft ze de zes aanwijzingen die ze misschien tegen hadden moeten komen. Dat helpt: Als ze vervolgens netjes naar Jan luisteren, komen ze bij het juiste standbeeld.

Hun volgende aanwijzing is om rechtsaf te slaan naar de Shota Rustavelli Avenue, maar dat blijkt enorm lastig uit te leggen aan de rest van de groep. Loes loopt intussen rustig heen en weer door de tunnels maar wordt door Emilio streng naar haar plaats gewezen.

Ze moeten dan op zoek naar grote witte sterren met tekst op een tegel. Dat blijkt de meest verwarrende instructie, want er zijn nog allerlei andere tegels met sterren te vinden. Emilio geeft dan de volgende opdracht, terwijl ze nog niet op het juiste punt staan.

De groep gaat door alsof alles top gaat, maar intussen verstrijkt de tijd langzaam maar zeker. Ze eindigen bij Alexandergarten, waar helaas geen aanwijzing meer te vinden is. Het drietal was te vinden in een tunnel onder het theater waar de groep al eerder was.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden