Niets is wat het lijktOpdracht in aflevering 4

Omstebeurt worden de kandidaten in een park geconfronteerd met drie of vier dilemma's. Wat ze niet weten, is dat ze met deze opdracht de mol kunnen ontmaskeren.

Tags: Dilemma's

Op 26 mei viert Georgië de (eerste) onafhankelijkheid van Rusland. In een feestelijk park komen de kandidaten één voor één bij Art voor de opdracht. De opbrengst kan groot zijn, zowel voor de groep als voor de kandidaat zelf: Wie goed oplet, krijgt vrij baan naar de finale.

Op een houten bord zitten dichtgeklapte plankjes, waarachter vragen verstopt zitten. De kandidaat moet in totaal drie vragen beantwoorden. De eerste is altijd: "Wil je nu al weten wie de Mol is?" Daarna moet de kandidaat aangeven of hij of zij bereid is zijn maatje weg te spelen. Ten slotte kan gekozen worden tussen 5000 euro of een groepsvrijstelling.

Maar er zitten wat variaties in het verloop van de opdracht. Wanneer Stine niet wil weten wie de mol is, moet ze aangeven of ze bereid is om jokers te stelen. En wanneer Simone Ruben niet wil wegwerken, moet ze eerst aangeven of ze niet toevallig zelf de mol is.

Pas wanneer iedereen geweest is, komt de grootste aap uit de mouw. Volgens Art kan elke kandidaat de vrijstelling voor de finale al op zak hebben. Want als je goed hebt opgelet, kwam de mol tijdens het beantwoorden van de vragen, bij alle kandidaten vlak langs.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden