OpscheppenOpdracht in aflevering 2

Een oude Lada moet een parcours van 50 meter afleggen, maar daar ligt nu een grote voorraad grind. Met behulp van graafmachines moet de groep zorgen dat de Lada zo ver mogelijk kan komen.

Tags: Route en Rijden

Art wacht de groep op bij een groot terrein met zwaar graafmaterieel. Er staat ook een Lada die een pad van 50 meter moet afleggen dwars door een berg grind. Voor elke 10 meter die de auto kan afleggen wordt 500 euro verdiend; het halen van de finish is nog 500 euro extra. Een mooie kans om de pot uit de rode cijfers te halen!

Jan stelt voor dat de drie grote wagens het grote scheppen doen. De kleine wagentjes kunnen het grind dan verder "wegdistribueren". De groep stemt in en als een trotse teamleider stuurt hij de groep vanuit zijn graafmachine aan via de portofoons.

Halverwege de opdracht komen er scheuren in het plan. Olcay moet heel nodig plassen en verlaat haar wagen. Loes heeft problemen met haar accu. En als Jan de groep wil herverdelen, grijpt Ruben in en begint te muiten. Jan stuurt Emilio vervolgens naar de finish om daar te beginnen, maar dat heeft weinig zin omdat het er niet naar uit ziet dat de finish gehaald gaat worden.

Als de tijd op is, start Art zijn kleine Lada en rijdt het traject op. Wanneer hij de auto stopt, is hij 29.6 meter verder. De kandidaten hebben mazzel; de afstand wordt afgerond tot 1500 euro. Daarmee eindigt de pot op -640 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden