Groen/roodOpdracht in aflevering 6

De kandidaten beantwoorden quizvragen. Een goed antwoord geeft een kans op geld... of de mogelijkheid een scherm niet te zien bij de executie.

Tags: Quizvragen, Test en Dilemma's

Al aan het begin van de derde opdracht kondigt Art aan, dat de kandidaten de test moeten maken. Maar ze kunnen allemaal in het spel blijven door schermen weg te spelen. Of gaan ze voor geld? In de opdracht staan er acht groene en acht rode borden bovenaan twee trappen. De achterkanten hebben de tegenovergestelde kleur.

Op elk staan drie borden met 500 euro en achter de andere vijf zijn namen verborgen van kandidaten. Om geld te verdienen of je geld niet te zien, moeten beide corresponderende bordjes groen zijn. Bij een correct antwoord mag je een rood scherm groen maken (rood team), of hoef je geen groen bord te draaien (groene team). Om geld te verdienen moet je dus een rood vlak groen maken. Om niet weg te hoeven moet je

Stine en Simone horen bij elkaar in het groene team; Ruben, Olcay en Jan zijn het rode team. Van de tien vragen worden er vier fouten gemaakt - allemaal door Olcay en Stine. Daardoor missen ze 1500 euro en loopt Simone de kans mis om haar scherm niet te hoeven zien.

De vragen

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden