AfleveringenSeizoen 13

 • Het verlossende woord Aflevering 1

  De kandidaten worden gedropt bij het chaotische Johannesburg, waar ze elkaar moeten zien te vinden bij een kerk. De priester en honderden kinderen wachten op hen, maar niet iedereen komt op tijd. Na een nachtje slapen rijdt de groep naar twee enorme torens voor een uitdagende opdracht. Hoe goed kennen ze elkaar - en wat gunnen ze hun medekandidaten?

 • Spiegelbeeld Aflevering 2

  Na amper twee dagen in Zuid-Afrika, moest Ewout als eerste het spel verlaten. Sommige kandidaten zagen in hem de mol en moeten dus van vooraf aan beginnen. De gezelligheid van de eerste dagen heeft plaatsgemaakt voor meer achterdocht. Het besef is doorgedrongen dat vertrouwen in dit spel een loos begrip is. En ook al komt de goede sfeer weer langzaam terug, een gewaarschuwd kandidaat telt voor twee.

 • Tunnelvisie Aflevering 3

  Was het vertrek van Ewout in aflevering één al een domper, het afscheid van Joep sloeg in als een bom. De pater familias van de groep deelde veel van zijn informatie en moest vervolgens het spel verlaten. Zou er weer een vloek rusten op het penningmeesterschap? De mol verschuilt zich vrolijk tussen de overgebleven kandidaten: drie mannen en vijf vrouwen. En dat terwijl we Johannersburg achter ons laten en naar lager gelegen gebieden trekken.

 • Anders dan anders Aflevering 4

  En toen waren er plotseling twee kandidaten in één aflevering weg: Janine, die zo ongelukkig neerkwam na een sprong in het water dat ze helaas moest opgeven. En Tim, hij vond ‘Wie is de mol’ gruwelijk vet, in positieve zin, zoals hij zelf zei. Hij laat z’n medekandidaten in verwarring achter. Zoals Tania, die in Tim de ideale mol leek te zien. Of was het spel van de operadiva? Te lang stil staan bij het vertrek is geen optie. In dit wildpark hebben de kandidaten, zoals ze in aflevering één al te horen hebben gekregen, vrienden nodig.

 • Fluister en huiver Aflevering 5

  En nog steeds zijn ze met z’n zevenen: Zes kandidaten en één mol. Bij de vorige executie werden de zenuwen ze bijna teveel. Maar uiteindelijk hoefde niemand naar huis. En eerder kroop Tim ook al door het oog van de naald. Het lijkt alsof deze groep elkaar maar niet kan loslaten. Of speelt de mol als een jager met z’n prooi en loopt alles precies volgens plan? De mol kan wel wat concurrentie gebruiken.

 • Horen, zien en zwijgen Aflevering 6

  Tim kreeg een tweede kans nadat hij in aflevering drie al een rood scherm te zien kreeg. Een strategisch voordeel, hij had kunnen weten dat hij fout zat. En nog verspeelde hij die kans, uit koppigheid zoals hij zelf zei. Met zijn vertrek lijkt er een nieuw spel gespeeld te worden in de groep. Hoe dan ook, de overgebleven zes kandidaten reizen in stijl door naar de Drakensberg, met deze Dakota. Onderweg kunnen ze, als ze goed opletten, belangrijke informatie inwinnen over de komende test. Er is onderweg dus maar één persoon die kan ontspannen en dat is de mol.

 • Een ontwikkeling Aflevering 7

  Ooit begonnen negen kandidaten en één mol aan dit spel maar dat lijkt al lang geleden. Met het vertrek van Tania is nog precies de helft over. De mol voelt zich prima al is de pot weer gevonden; zoveel zit er nu ook weer niet in. Maar dat kan snel veranderen want vandaag zal duidelijk worden wat er in de kokers zit, die de kandidaten hebben verdiend bij de safari-opdracht en de big-five opdracht waarbij ze Tim bevrijdden. Maar het venijn zit in de staart, zeker voor de kandidaat die vanmiddag een vrijstelling voor de finale verdient. Die is niets waard als je morgen de executie niet overleeft.

 • In het kader van Aflevering 8

  Met één been stond Daniël in de finale, dankzij een vrijstelling. Maar het ging mis bij de test. Misschien wel omdat hij te lang weg was bij de groep om zijn vrijstelling te verdedigen. Eén mol en drie kandidaten blijven over. Alleen de mol is zeker van een finaleplaats. Alle tijd dus om zich te concentreren op het saboteren van de laatste opdrachten. De drie kandidaten moeten juist alles op alles zetten om niet als laatste voor de finale af te vallen.

 • Trust nobody Aflevering 9

  De drie finalisten van Wie is de Mol 2013 zijn bekend. Twee vrouwen, één man: Carolien die het spel tactisch en soms zelfs sluw speelt, Kees de allemansvriend en dan vooral van kandidaten die vervolgens afvallen, en Paulien die zich vaak lijkt te verbergen achter een dekmantel van onhandigheid. Verliezer, winnaar, mol, maar in welke volgorde? Dat wordt morgen duidelijk want dan komt er antwoord op de vraag: Wie is de mol?

 • Wie is de mol? Aflevering 10

  Nog maar even en de rollen zijn bekend. Kees en Paulien, winnaar en mol maar in welke volgorde? Na een mooie reis door Zuid-Afrika en maanden spanning hier in Nederland komt nu dan eindelijk het antwoord: Wie is de mol?

© 2023 Ronald van der Velden