Fluister en huiverSeizoen 13, aflevering 5

En nog steeds zijn ze met z’n zevenen: Zes kandidaten en één mol. Bij de vorige executie werden de zenuwen ze bijna teveel. Maar uiteindelijk hoefde niemand naar huis. En eerder kroop Tim ook al door het oog van de naald. Het lijkt alsof deze groep elkaar maar niet kan loslaten. Of speelt de mol als een jager met z’n prooi en loopt alles precies volgens plan? De mol kan wel wat concurrentie gebruiken.

Dag 8, Phalaborwa

Bij het ontbijt praat de groep na over de laatste, rare executie waarbij uiteindelijk niemand voor Daniël koos. Paulien vindt het duidelijk vervelend dat spel en werkelijkheid flink door elkaar beginnen te lopen. Maar het spel gaat door: De chauffeur vertelt dat de groep gaat kamperen dus iedereen moet een tas inpakken met spullen voor één nacht.

Na een opdracht in het Kruger Park arriveert de groep bij de kampeerplaats. Vóór ze gaan slapen wordt er nog één opdrachtje gespeeld rond het kampvuur. Daarbij krijgt de mol de beloofde concurrentie.

Dag 9, Pelgrims Rest

De volgende ochtend blijkt dat de groep maar matig geslapen heeft door alle dierengeluiden en gesnurk. Het is tijd voor de derde opdracht. Want van de 40.000 euro die verdiend had kunnen worden tot dit punt, is slechts een kwart gehaald. En dan volgen test en executie; deze keer moet Tim echt naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden