Seizoen 13Zuid-Afrika

Het dertiende seizoen van Wie is de mol. Een ongeluksgetal voor de ongeluksbrenger, of is niets wat het lijkt? Is dertien juist het geluksgetal voor de mol en wordt de jacht zwaarder dan ooit? Dit land leent zich er prima voor: Zuid-Afrika. Hier trekken tien bekende Nederlanders van de townships in Johannesburg naar het Krugerpark en van de Blind River Canyon naar de Drakensberg. Het wordt een lange en mooie reis. Onderweg voeren de kandidaten opdrachten uit waarmee ze hopelijk geld verdienen voor de pot. Die gaat naar degene die uiteindelijk het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de mol?

 • Eerste aflevering Het begin

  De kandidaten worden gedropt bij het chaotische Johannesburg, waar ze elkaar moeten zien te vinden bij een kerk. De priester en honderden kinderen wachten op hen, maar niet iedereen komt op tijd. Na een nachtje slapen rijdt de groep naar twee enorme torens voor een uitdagende opdracht. Hoe goed kennen ze elkaar - en wat gunnen ze hun medekandidaten?

 • De mol Boven de grond

  Kees Tol (Volendam, 10 februari 1982) is een Nederlands tv-presentator, acteur en producer. Voor de TROS presenteerde hij diverse series zoals de real-life soaps van Jan Smit en van BZN, en het programma Sterren.nl. Ook is hij jaarlijks betrokken bij het programma De Zomer Voorbij.

 • Kaart Zuid-Afrika

  Tijdens dit seizoen bezochten de deelnemers 29 locaties. Bekijk ze allemaal op de kaart.

 • Geld De pot

  De opdrachten in dit seizoen leverden in totaal 18870 van de beschikbare 55800.

 • De winnaar Wie is het?

  Paulien Cornelisse (Amsterdam, 24 februari 1976) is bekend als schrijfster en cabaretière. Na haar studie psychologie speelde ze onder andere bij de Comedy Train en deed ze mee aan het Leids Cabaret Festival. Het jaar daarna begon ze met het geven van eigen voorstellingen. Ze schrijft ook: Bijvoorbeeld het boek "Taal is zeg maar echt mijn ding"en wekelijkse columns voor het NRC.

 • Seizoen 23 Ook in Zuid-Afrika

  Dit seizoen werd ook in Zuid-Afrika opgenomen.

© 2023 Ronald van der Velden