Het verlossende woordSeizoen 13, aflevering 1

De kandidaten worden gedropt bij het chaotische Johannesburg, waar ze elkaar moeten zien te vinden bij een kerk. De priester en honderden kinderen wachten op hen, maar niet iedereen komt op tijd. Na een nachtje slapen rijdt de groep naar twee enorme torens voor een uitdagende opdracht. Hoe goed kennen ze elkaar - en wat gunnen ze hun medekandidaten?

Dag 1, Soweto

De kandidaten worden op de eerste dag gedropt in een buitenwijk van Johannesburg. Ze hebben nog geen idee of en hoe ze moeten samenwerken. Dus er wordt niet zoveel geld voor de pot verdiend. Art vertelt hen na afloop, dat er op de tweede dag maar liefst tien vrijstellingen op het spel staan.

Carolien, Joep en Janine besluiten na de busreis in het hotel om alle informatie te delen die ze in de kerk hebben gehad. Zarayda is daar niet gelukkig mee en besluit haar eigen verbond te sluiten met Kees en Ewout. Die staan daar helaas niet helemaal voor open...

Dag 2, Soweto

De volgende ochtend wordt bij het ontbijt de penningmeester gekozen. Joep krijgt veruit het meester vertrouwen. In de bus wordt de volgende vertrouwensvraag gesteld door Art en dat heeft te maken met de tweede opdracht.

Die middag volgt in een verlaten fabriekshal de eerste test. Zes kandidaten moeten deze maken. Want 48 uur na aankomst in Johannesburg moet de eerste kandidaat alweer vertrekken. En die pechvogel is Ewout.

© 2023 Ronald van der Velden