Een ontwikkelingSeizoen 13, aflevering 7

Ooit begonnen negen kandidaten en één mol aan dit spel maar dat lijkt al lang geleden. Met het vertrek van Tania is nog precies de helft over. De mol voelt zich prima al is de pot weer gevonden; zoveel zit er nu ook weer niet in. Maar dat kan snel veranderen want vandaag zal duidelijk worden wat er in de kokers zit, die de kandidaten hebben verdiend bij de safari-opdracht en de big-five opdracht waarbij ze Tim bevrijdden. Maar het venijn zit in de staart, zeker voor de kandidaat die vanmiddag een vrijstelling voor de finale verdient. Die is niets waard als je morgen de executie niet overleeft.

Dag 12, Drakensbergen

Bij het ontbijt komt het gesprek weer op de zwarte kokertjes die eerder al verdiend waren. Er zijn vijf kokertjes waarvan er al drie geopend zijn. Daniël verwacht dat de witte papiertjes in die kokers, van fotopapier zijn dat nog ontwikkeld moet worden. De rest gelooft hem niet – tot Art hen opdracht geeft om materiaal te regelen om een verblijf te verduisteren….

Dag 13, Drakensbergen

De volgende dag staat de test op het programma waarmee Daniël een plek in de finale kan veroveren. Bij het ontbijt nemen Carolien, Paulien, Zarayda en Kees vast wat informatie door. Maar dan merken ze dat Daniël er helemaal niet is. Die is alvast begonnen aan de derde opdracht…

Daniël slaagt in zijn opdracht, maar mist wel informatie van tijdens het ontbijt. Zarayda en Kees delen hun informatie vlak voor de test alsnog met hem. Eigenlijk weten ze zelf ook niet waarom ze dat doen. Of wel? Het zal niet voldoende zijn ; Daniël moet naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden