In het kader vanSeizoen 13, aflevering 8

Met één been stond Daniël in de finale, dankzij een vrijstelling. Maar het ging mis bij de test. Misschien wel omdat hij te lang weg was bij de groep om zijn vrijstelling te verdedigen. Eén mol en drie kandidaten blijven over. Alleen de mol is zeker van een finaleplaats. Alle tijd dus om zich te concentreren op het saboteren van de laatste opdrachten. De drie kandidaten moeten juist alles op alles zetten om niet als laatste voor de finale af te vallen.

Dag 14, Drakenbergen

Daniël heeft het spel verlaten. Zarayda baalt ervan maar Kees is ook wel opgelucht dat Daniël niet met zijn vrijstelling in de finale kwam: Nu heeft iedereen weer evenveel kans op in de finale te komen. Paulien en Zarayda vinden zichzelf “niet erg sexy” tussen Gay MacGyver en G.I. Jane, zij bidden tot de molgoden voor een knutselopdracht met papier mâché of iets met de Zulu-taal. Alsof ze het wisten…

Dag 16, Johannesburg

De laatste opdrachten vóór de finale. De groep rijdt daarvoor naar Johannesburg. Eerst vindt een opdracht plaats waarbij de kandidaten maar weer eens laten zien, hoe lastig samenwerken is. En dan volgt een magische avond waarop ze voor de tweede keer de mol tegenkomen, in de oudste drive-in bioscoop van Zuid-Afrika.

Later die avond is iedereen goed zenuwachtig voor de laatste executie vóór de finale. Carolien komt met informatie naar Zarayda toe maar die weet niet goed, wat ze er mee aan moet. De volgende ochtend vindt de test plaats.

© 2023 Ronald van der Velden