Horen, zien en zwijgenSeizoen 13, aflevering 6

Tim kreeg een tweede kans nadat hij in aflevering drie al een rood scherm te zien kreeg. Een strategisch voordeel, hij had kunnen weten dat hij fout zat. En nog verspeelde hij die kans, uit koppigheid zoals hij zelf zei. Met zijn vertrek lijkt er een nieuw spel gespeeld te worden in de groep. Hoe dan ook, de overgebleven zes kandidaten reizen in stijl door naar de Drakensberg, met deze Dakota. Onderweg kunnen ze, als ze goed opletten, belangrijke informatie inwinnen over de komende test. Er is onderweg dus maar één persoon die kan ontspannen en dat is de mol.

Dag 10, Nelspruit

De tiende dag is een heftige dag voor de kandidaten. Ze gaan vliegen en komen tegenover de enige echte mol te staan in een schitterend verlichte kerk. Kennis is macht, en deze week kunnen ze een hoop te weten komen over de mol en over de aanstaande test. Maar het sterke groepsgevoel zal de kandidaten deze keer juist weinig helpen…

Dag 11, Drakensbergen

Bij het ontbijt wordt er gebeld over de volgende opdracht. Dat is aanleiding voor Tania om zich eens af te vragen waar zij als penningmeester de pot gelaten heeft. Ze doorzoekt al haar kleding, tassen en koffers maar kan de pot niet vinden. Buiten wacht de rest van de groep op haar. Daniël en Kees hadden de pot op de vloer van de bus gevonden en wilden haar goed laten schrikken omdat ze zo slordig met de pot omgaat. De groep stemt om Kees het penningmeesterschap over te laten nemen.

Na drie opdrachten volgt de test. Een deel van de vragen kennen de kandidaten al, maar helaas hebben ze die met elkaar gedeeld. Dus zal de executie deze keer besloten worden op basis van de overige veertien vragen, waarbij dus elke fout telt. Tania mag als eerste haar scherm zien en daarmee is het spel voor haar gelijk afgelopen.

© 2023 Ronald van der Velden