Trust nobodySeizoen 13, aflevering 9

De drie finalisten van Wie is de Mol 2013 zijn bekend. Twee vrouwen, één man: Carolien die het spel tactisch en soms zelfs sluw speelt, Kees de allemansvriend en dan vooral van kandidaten die vervolgens afvallen, en Paulien die zich vaak lijkt te verbergen achter een dekmantel van onhandigheid. Verliezer, winnaar, mol, maar in welke volgorde? Dat wordt morgen duidelijk want dan komt er antwoord op de vraag: Wie is de mol?

Dag 16, Johannesburg

De dag begint met een opdracht in de bibliotheek in Johannesburg. En daar staat niet alleen geld, maar ook een tiental molboekjes op het spel. Kees verliest zijn boekje daarbij aan Carolien en die biedt aan om het te ruilen voor de pot; ze vertrouwt de penningmeester niet. Maar Kees gaat daar lekker niet in mee.

Na de opdracht begint de grote voorbereiding voor de laatste test. Op hun hotelkamers in het Art Hotel lezen ze hun boekjes nog uitgebreid door. In de avond gaan ze op zoek naar jurken en een pak voor de finale. En vlak voor het slapen gaan komt Carolien braaf het boekje van Kees teruggeven.

Dag 17, Pretoria

In Pretoria stappen de kandidaten op een stoomtrein waarin het finalespel zich afspeelt. Nadat ze een laatste kans gekregen hebben om geld te verdienen voor de pot en aanwijzingen over de mol te verzamelen, moeten ze in de trein de test maken.

Bij het eindstation wacht Art het drietal op. We zien Carolien als eerste uitstappen. Art spreekt haar toe en maakt bekend dat ze helaas de verliezer van de drie is. Dan stappen Paulien en Kees samen uit, maar wat hun rol is blijft nog een weekje geheim.

© 2023 Ronald van der Velden