SpiegelbeeldSeizoen 13, aflevering 2

Na amper twee dagen in Zuid-Afrika, moest Ewout als eerste het spel verlaten. Sommige kandidaten zagen in hem de mol en moeten dus van vooraf aan beginnen. De gezelligheid van de eerste dagen heeft plaatsgemaakt voor meer achterdocht. Het besef is doorgedrongen dat vertrouwen in dit spel een loos begrip is. En ook al komt de goede sfeer weer langzaam terug, een gewaarschuwd kandidaat telt voor twee.

Dag 3, Soweto

De eerste test en executie hebben de kandidaten aan het denken gezet. Er worden nieuwe verbondjes gesloten. Zoals Daniël het zegt: “Je kweekt een soort vertrouwen dat er misschien wel helemaal niet is. En dat is fucking weird”. Of een quote van Zarayda: “Het is een soort spinnenweb dat steeds dichter wordt.”

Dag 4, Johannesburg

Na opdrachten op een mysterieuze, afgelegen locatie en een sfeervolle locatie middenin de stad, volgt vandaag een zware actieve opdracht in de natuur. En dan volgen weer twintig vragen over het doen en laten van de mol. De vier vrijgestelden uit de eerste aflevering zien als eerste een groen scherm. Maar penningmeester Joep moet het veld ruimen.

© 2023 Ronald van der Velden