Anders dan andersSeizoen 13, aflevering 4

En toen waren er plotseling twee kandidaten in één aflevering weg: Janine, die zo ongelukkig neerkwam na een sprong in het water dat ze helaas moest opgeven. En Tim, hij vond ‘Wie is de mol’ gruwelijk vet, in positieve zin, zoals hij zelf zei. Hij laat z’n medekandidaten in verwarring achter. Zoals Tania, die in Tim de ideale mol leek te zien. Of was het spel van de operadiva? Te lang stil staan bij het vertrek is geen optie. In dit wildpark hebben de kandidaten, zoals ze in aflevering één al te horen hebben gekregen, vrienden nodig.

Dag 6, Sabi Sand

Na het afscheid van Tim is iedereen aan het twijfelen. Welke kleur scherm kreeg Tim te zien en wat zei Art bij zijn afscheid precies? Maar voor ze het weten, moeten de kandidaten weer op safari en spotten ze hun oud-medespeler in een kooi. Hij levert de groep drie extra kokers op, maar in de kokers blijkt onbeschreven wit papier te zitten. Niemand weet wat de bedoeling daarvan is.

Dag 7, Hazyview

De groep wordt om kwart voor zes ’s ochtends wakker gemaakt door de schreeuw van een leeuw. Dan maar opstaan, ontbijten met muesli en op pad naar de tweede opdracht. Daarna begint de lange busrit naar het Kruger park.

Dan volgt een bijzondere test en executie. Elke kandidaat trekt een groene of rode kaart. Wie groen heeft, mag een kandidaat kiezen die geen scherm hoeft te zien. Wie rood heeft, moet juist iemand dwingen z’n scherm te zien. Alleen Tania trekt een rode kaart en daarmee moet Kees zijn scherm zien – maar hij krijgt gelukkig een groen scherm. Dus gaat de hele groep naar de vijfde aflevering.

© 2023 Ronald van der Velden