Mexico

In Mexico gaat de achtste groep kandidaten op mollenjacht. Ze beginnen hun zoektocht in de woestijn, bezoeken een Mayatempel, razen in speedboten en een helikopter boven het water, duiken ondergronds en verzamelen topito's voor een vrijstelling...

Aflevering 1 Quiz

Voor de eerste opdracht hoeven de kandidaten slechts zes vragen te beantwoorden over het uiterlijk van hun medekandidaten. Elk antwoord is 250 euro waard, maar heeft iedereen goed opgelet?

Aflevering 1 Fietsen en klimmen

De kandidaten drinken een welkomstborrel en hun drankje bepaalt, wie gaat fietsen en wie gaat klimmen. Elke klimmer is gekoppeld aan een fietser; wanneer de fietser arriveert, moet de klimmer boven zijn en 1000 euro gepakt hebben.

Aflevering 1 Jokerspel

Met een eenvoudig spelletje worden 17 jokers verdeeld over de kandidaten. Daarna doet Pieter Jan Hagens ze een voorstel: Wie levert z'n jokers weer in en heeft daar nog geld voor over ook?

Aflevering 2 Schieten

De kandidaten mogen ieder tweemaal schieten op een plank met flesjes. Daarop staan hun namen, bedragen en aantallen topito's. Wie raak schiet, verdient wat er op de fles staat. Wiens naam wordt geraakt, is alle opbrengst kwijt.

Aflevering 2 Seinen

Rondom een meer staan uitkijkposten, waarin de kandidaten zich bevinden. Zij moeten de namen van drie kandidaten doorseinen op verschillende manieren. Komen de juiste namen netjes bij de laatste post terecht?

Aflevering 2 Bagage wegen

De groep mag samen nog slechts 100 kilo bagage meenemen. Iedereen moet z’n bagage herpakken en aan een haak hangen om hem te wegen. De laatste persoon die zijn koffer aan de haak hangt, kan geld verdienen voor de pot: Elke kilo die deze laatste persoon kan meenemen levert 100 euro voor de pot op.

Aflevering 3 Topito-memory

Op tafel staan gekleurde bekertjes met daaronder nul of meer topito’s. Iedereen mag één keer, wanneer hij of zij zelf wil, een bekertje claimen en de inhoud daarvan hebben. Peter Jan tilt omstebeurt de bekertjes op en dan mogen de kandidaten roepen. Bekertjes die niet worden geclaimd, gaan weer terug op tafel.

Aflevering 3 Zin maken

Alle kandidaten krijgen een bordje met een woord op hun buik en rug. Ze moeten elkaar vinden in de stad en met handboeien een lange keten vormen, zodat een zin ontstaat. Elk woord is 250 euro waard.

Aflevering 3 Maïsveld

In een maïsveld zijn vijf open plekken, waar geld klaar ligt. De eerste groep kandidaten moet deze plekken 'veilig maken', de tweede haalt het geld op. Er lopen echter jagers rond. Vanaf een uitkijktoren houden twee kandidaten het overzicht.

Aflevering 4 Duizenden foto's

Op de hotelkamers van de kandidaten blijken hints klaar te liggen voor de volgende opdracht. De muur van Patricks kamer is zelfs helemaal volgeplakt met foto's. Door alles te combineren moet het bedrag voor deze opdracht gevonden worden.

Aflevering 4 Fabriek

Op het terrein van de opdracht bevinden zich verfbommen die ze onschadelijk moeten maken. Bij elke bom ligt geld en soms ook topito’s. Wie door een bom wordt geraakt, is uitgeschakeld.

Aflevering 5 Achtbaan

Elke kandidaat krijgt een enveloppe met een vraag en een antwoord, maar die horen niet bij elkaar. Tijdens een helse rit in een achtbaan moeten de juiste antwoorden bij de juiste vragen gezocht worden.

Aflevering 5 Vrijstelling

Omstebeurt krijgen alle kandidaten een aanbod van Pieter Jan. Eerst biedt hij hen een nachtje in het luxe hotel in ruil voor duizend euro uit de pot, daarna een vrijstelling voor dezelfde prijs. Wie hapt toe?

Aflevering 6 Optreden op het water

De spelers moeten proberen om via optredens 800 pesos te verdienen. De gokkers moeten hen op afstand in de gaten houden en geld uit de pot inzetten op de vraag of het de spelers gaat lukken of niet.

Aflevering 6 Taxi's

Vier kandidaten komen in taxi's naar een groot plein en moeten zorgen dat ze naast elkaar een stoplicht passeren, zodat de letters op hun dak een woord vormen. Twee kandidaten houden het overzicht uit de hoogte.

Aflevering 6 De opdrachten

De kandidaten kiezen eerst een enveloppe, die de opbrengst van de opdracht bepaalt. Daarna moeten ze omstebeurt alle opdrachten opnoemen op de juiste volgorde. En dan volgt een tweede kans...

Aflevering 7 Autorit en piñata's

Drie kandidaten rijden vanaf het vliegveld naar hun bestemming, op basis van een cryptische TomTom. Intussen zetten Dennis en Dunya een feestelijke ontvangst klaar met een financieel cadeautje...

Aflevering 7 Speedboten

Met speedboten worden bordjes met geldbedragen gezocht in een mangrove. Daarna gaat Regina de lucht in om aanwijzingen te geven, terwijl de kandidaten met sleuteltjes de koffers openen die in het water drijven.

Aflevering 8 Cruiseschip

Op een cruiseschip ligt veel geld verstopt. De kandidaten krijgen ieder plattegronden mee waarop het geld is gemarkeerd, maar ze moeten zorgen dat ze elkaar niet tegenkomen...

Aflevering 8 Tijd meten

De kandidaten moeten proberen zelf de tijd te meten met enkele lege flessen en een trechter. Om middernacht moet de tijd worden stopgezet en daarna moeten ze voorkomen dat iemand de klok 's nachts saboteert.

Aflevering 8 Pokeren

In groepjes van twee moeten twee ontbrekende speelkaarten gezocht worden. Wie ze als eerste vinden, maken tijdens een spannend pokerspel kans op een vrijstelling. De anderen kunnen geld verdienen.

Aflevering 9 Kist, kraan, schep

De kandidaten moeten zorgen dat de juiste eigenschappen bij de juiste persoon terecht komen. En dan volgt de echte opdracht: Eén iemand gaat de grond in, één iemand bestuurt een kraanwagen en één iemand gaat goud scheppen.