SpeedbotenOpdracht in aflevering 7

Met speedboten worden bordjes met geldbedragen gezocht in een mangrove. Daarna gaat Regina de lucht in om aanwijzingen te geven, terwijl de kandidaten met sleuteltjes de koffers openen die in het water drijven.

Tags: Communicatie, Zoeken, Vliegen, Varen, Helikopter, Boot, Geld en Water

Regina gaat vrijwillig met Pieter Jan mee. De rest gaat in twee speedboten naar de mangrove, waar ze kunnen ontdekken hoeveel geld er met de opdracht te verdienen valt. Tussen de drijvende bossen hangen bordjes, waarop bedragen staan. Het eerste gevonden bordje is 350 euro, daarna volgen 150 en 750 euro. Patrick bedenkt intussen dat ze de kleuren van alle bordjes moeten onthouden.

Dan wordt nog 1250 euro gevonden, dus 2500 euro in totaal. Ze vinden nog een bordje met 500 euro. En dan keren ze terug naar Pieter Jan, waar de tweede helft van de opdracht op hen wacht: Ze moeten nogmaals het water in. Ze krijgen vijf kokertjes met de bedragen erop en een sleuteltje erin.

Regina gaat met een helikopter boven zee vliegen. Daarin drijven vijf kisten met allemaal hun eigen kleur en er zit geld in. De anderen gaan de zee op met zes sleuteltjes, waarvan er één op geen kistje past. Elke kist mogen ze één keer proberen te openen. Regina kan met de anderen communiceren en krijgt een half uur de tijd.

De eerste kist die Regina ziet, is groen. Dennis en Edo hebben het sleuteltje wat past op de 500 euro en maakt dus het kistje open met de sleutel die in het kokertje met de tekst “500 euro” zit. Daarna zien ze de rode van 350 euro die ook door Dennis en Edo geopend moet worden.

Ook de 750 wordt gevonden. Regina blijft netjes boven elk kistje hangen om aan te geven waar het zich bevindt. En dan is de tijd op en is slechts 1250 van de 3000 euro verdiend. De rode kist is niet gevonden door Edo en Dennis en Regina heeft de andere kistjes zelfs niet zien drijven.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden