Autorit en piñata'sOpdracht in aflevering 7

Drie kandidaten rijden vanaf het vliegveld naar hun bestemming, op basis van een cryptische TomTom. Intussen zetten Dennis en Dunya een feestelijke ontvangst klaar met een financieel cadeautje...

Tags: Verstoppen, Route en Rijden

De groep ontvangt een enveloppe: Maak een groep van drie kandidaten met een rijbewijs, die straks na de vliegreis iets met autorijden, kaartlezen en verkeer gaan doen. Dennis en Dunya gaan niet rijden en worden vanaf het vliegveld direct meegenomen naar de plaats van bestemming (Playa del Carmen). Regina, Patrick en Edo mogen er in een oud volkswagentje zelf naartoe rijden.

Dunya en Dennis komen in een parkje en zien daar piñata’s hangen. Bij Mexicaanse feesten en verjaardagen worden daarin cadeautjes verstopt en de jarige mag de piñata’s stukslaan. Dennis en Dunya moeten de andere drie verrassen met een cadeautje: 1500 euro. Daarna moeten de piñata’s worden opgehangen. De drie mogen dan bij aankomst één piñata stukslaan.

In de auto zit een TomTom, die cryptische aanwijzingen geeft: Ga bij de volgende rotonde links en ga meteen richting Zwitserland. Steeds moet vanuit Cancun nadenken waar de verschillende wereldsteden liggen. De opdracht is 2500 euro waard, maar als ze een verkeerde richting ingaan dan gaat er 250 euro vanaf. Intussen proberen Dunya en Dennis een logische manier te verzinnen om de poppen op te hangen. Dunya stelt een pijl voor, maar dat vindt Dennis te ingewikkeld.

Dennis heeft iets bedacht wat volgens hem niet kan missen: Een duidelijke pop uitkiezen en dan de voorletter van die persoon uitbeelden. Ze kiezen Georgina en gaan proberen een letter G te maken. Intussen is er al 500 euro verspild in de autorit. Dan komen ze aan bij Pieter Jan en hebben ze dus 2000 euro verdiend.

Dan mogen de autorijders één van de piñata’s kapot slaan. Ze zullen dus moeten inschatten wat de logica van Dennis en Dunya is. Ze denken natuurlijk véél te simpel voor de logica van Dennis en dus besluiten ze dat Patrick de pop van Dunya kapot gaat slaan. Wanneer Dennis zijn verhaal daarna doet, wordt hij dan ook hartelijk uitgelachen...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden