Duizenden foto'sOpdracht in aflevering 4

Op de hotelkamers van de kandidaten blijken hints klaar te liggen voor de volgende opdracht. De muur van Patricks kamer is zelfs helemaal volgeplakt met foto's. Door alles te combineren moet het bedrag voor deze opdracht gevonden worden.

Tags: Foto's, Raadsels en Zoeken

Wanneer Patrick bij zijn hotelkamer aankomt, staat hem een bizarre verrassing te wachten: Alle muren en meubilair zijn volgeplakt met foto’s van de afgelopen dagen in Mexico. Bij Regina en Dunya staat een wekker die terugtikt. Op de kamer van Coen en Edo staat een televisie aan, waar foto’s geprojecteerd worden. Bij Joris en Dennis is niets bijzonders te zien.

De kandidaten kijken op elkaars kamer en ten slotte vindt Regina ook bij Oris en Dennis een aanwijzing: Een cassettebandje. In de hoek van de fotokamer staat een koffer met nog meer foto’s en een cassetterecorder. Dennis en Dunya zijn echter al met het bandje naar een autoradio gegaan.

Later neemt Dennis het bandje toch mee naar binnen. De boodschap van Pieter Jan luidt: “Mooi hotel, vinden jullie niet? Kijk goed rond in jullie kamers. Eén van de kamers bevat de meeste aanwijzingen, maar dat hadden jullie vast al gezien. Wees slim en vind het geld: 2500 euro.”

Tussen de foto’s die op de muur geplakt zijn, hangen foto’s met stukjes van Pieter Jan. Achterop die foto’s staan strepen, dus door de foto’s aan elkaar te leggen. Op de foto die van Pieter Jan ontstaat, zie je hem ook achterop een foto in zijn handen kijken. Het omdraaien van de foto is echter nog niet zo eenvoudig.

Intussen probeert de groep of ze wellicht de kluis in de kamer kunnen openen, maar als code gebruiken ze het kamernummer en dat werkt niet. Dan komt Pieter Jan binnen met de rinkelende wekker... opdracht mislukt. De code van de kluis stond gewoon achterop de foto. Geen 2500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden